sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Kanasalaatti paahdetulla persikalla

Tämä kanasalaatti paahdetulla persikalla on todella ruokaisa ja se valmistuu nopeasti. Ei tarvitse paljon kokkailla muuta kuin paistaa kanapihvit ja paahtaa persikoita uunissa.


Kanasalaatti paahetulla persikalla

kanan fileepihvejä
persikoita
jääsalaattia
rucolaa
avokadoa
kirsikkatomaatteja
fetajuustoa
saksanpähkinöitä

Vinaigrette
4 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa ja mustapippuria

Eli puolitetaan persikat ja poistetaan kivi. Sivellään persikan puolikkaiden päälle oliiviöljyä ja maustetaan hieman suolalla ja mustapippurilla. Laitetaan uuniin 180 C asteeseen noin 20 minuutiksi kunnes persikat saavat hieman väriä. Otetaan persikat pois uunista ja annetaan niiden levähtää hetken ja viipaloidaan pienemmiksi paloiksi.

Paistetaaan kanan fileepihvit pannulla ja viipaloidaan. Mausta ennen paistamista suolalla ja mustapippurilla

Sit vielä puolitetaan kirsikkatomaatit, viipaloidaan avokado ja otetaan kaikki muutkin ainekset esille. Sekoitetaan vinaigreten ainekset keskenään.

Sit vaan laitetaan annos esille oman tyylin mukaan ja aineksia sen verran kuin ite tykkää.

Omasta mielestä todella mehevä ja ruokaisa salaatti, jossa paahdetut persikat antavat kivaa makeutta, saksanpähkinät rapeutta, feta suolaisuutta ja vinaigrette kivaa hapokkuutta.

-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti