sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Kukkakaali-sahrami-kookoskeitto & mehevät leivät

Tätä samettisen pehmeää kukkakaali-sahrami-kookoskeittoa tuli tehty uudenvuodenpäivänä kavereille ja siihen vielä seuraksi mehevät leivät, joita oli kiva dippailla keitossa. Täytyy kyllä sanoa, että täydellistä lohturuokaa "darrapäivänä".


Kukkakaali-sahrami-kookoskeitto

1 kukkakaali paloiteltuna
1 sipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
9 dl kasvislientä
0,5 g sahramia (Maustehyllystä kaupasta löytyy ainakin Meiralta sahramia 0,5 g pusseissa)
1-2 tl currya
2,5 dl kookoskermaa
suolaa ja mustapippuria

Laita kattilan pohjalle hieman voita ja öljyä ja kuullota sipulia ja valkosipuleita pari minuuttia. Lisää kattilaan paloitellut kukkakaalin palat ja sekoittele pari minuuttia. Lisää kattilaan kasvisliemi ja sahrami. Anna keiton porista kannen alla 20-30 minuuttia kunnes kukkakaalit ovat aivan pehmeitä. Soseuta keittoa sauvasekoittimella aivan tasaiseksi ja lisää keittoon kookoskerma ja curry. Anna kiehahtaa ja mausta tarvittaessa lisää currylla, suolalla ja mustapippurilla oman maun mukaan ja keitto on näin valmis.

Mehevät leivät
paahtoleipää
erilaisia leikkeleitä
vahvoja juustoja kuten gruyereä ja cheddaria, jota on pitkään kypsytetty
rucolaa, basilikaa tai salviaa
oliiviöljyä ja voita

Voitele paahtoleivät ja asettele päälle leikkeleet, juustot ja yrtit. Aseta täytteiden päälle toinen paahtoleipä. Paista kerrosleivät paistinpannulla oliiviöljyn ja voin seoksessa molemmilta puolilta kunnes juusto hieman sulaa ja leipä on kauniisti ruskistunut. Kannattaa olla tarkkana paistamisen kanssa ja kuten kuvasta näkee, niin itsellä hieman otti liikaakin väriä nuo leivät mutta onneksi maku säilyi hyvänä. Leikkaa leivät kolmioiksi ja dippaile niitä keittoon. Nams, nams.

-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti