perjantai 1. elokuuta 2014

Meksikolainen tomaattikeitto ja jauheliha-quesadillat


Tämä meksikolainen tomaattikeitto on kopsattu suoraan Jamie Oliverin 15 minutes meals ohjelmasta. Todella maukas ja helppo keitto runsaine lisukkeineen saa hymyn huulille. Siihen vielä seuraksi jauheliha-quesadilloja, niin kyllä nälkä lähtee.

Meksikolainen tomaattikeitto
nippu kevätsipulia viipaloituna (yksi varsi lisukkeeksi)
ruukku korianteria (varret ja osa lehdistä keittoon, loput lisukkeeksi)
4 valkosipulia hienonnettuna
800 g tomaattimurskaa
500 g säilykepaprikoita 
8 dl vettä
1,5 dl punaisia linssejä (tai riisiä)
suolaa, pippuria

Kuullota kattilassa kevätsipuleita, valkosipulia ja korianterin varsia. Lisää sitten kattilaan tomaattimurska, säilykepaprikat sekä vesi. Lisää joukkoon myös punaisia linssejä (tai riisiä kuten Jamie) antamaan hieman ruokaisuutta ja koostumusta keittoon. Anna porista kannen alla 15 minuuttia ja aja keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisukkeet
nachoja, chiliä + cheddaria (Laita nachot uunipellille ja päälle raastettua cheddaria ja chiliä. Käytä uunissa nopeasti grillivastuksen alla)
avokadoa viipaloituna
fetajuustoa kuutioituna
korianterin lehtiä
kevätsipulia viipaloituna
kirsikkatomaatteja puolitettuna
turkkilaista jogurttia + tuoretta minttua (lisää jogurtin joukkoon minttua ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella)


Jauheliha-quesadillat
8 kpl tortillalettuja

400 g jauhelihaa
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 iso sipuli hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna
2 rkl tomaattipyreetä
oreganoa, juustokuminaa, savustettua paprikajauhetta, tabasco chipotle kastiketta, suolaa ja pippuria
salsakastiketta
jalapenoviipaleita
cheddaria raastettuna

Valmista täyte eli kuullota aluksi sipulit ja chili pannulla. Ruskista sitten jauheliha ja sekoita joukkoon kuullotetut sipulit. Mausta haluamallasi tavalla ja lisää jauhelihan joukkoon myös tomaattipyree. Anna porista sen verran, että ylimääräinen neste haihtuu pois.

Levitä neljälle tortillaletulle salsakastiketta, jauhelihatäytettä, jalapenoja ja cheddaria. Aseta toiset letut päälle ja aseta quesadilla keskikuumalla pannulle, jossa ei ole öljyä. Painele quesadillan reunoja, jotta sulava juusto liimaa lettujen reunat yhteen. Kun lettu hieman saa väriä ja rapeutuu, niin käännä quesadilla ja paista hetken aikaa myös toiselta puolelta. Leikkaa quesadillat neljään osaan ja aseta tarjolle.

Sit vaan pöytä notkumaan ruoasta ja nauttimaan. Alkuun kannattaa nauttia vaikkapa kylmät mansikkamargaritat ja sit ruoan kanssa maistuu hyvin joku hedelmäisen raikas valkoviini kuten vaikkapa yhdysvaltalainen Calitopia Riesling Muscat 2013 (http://www.alko.fi/tuotteet/596297/?fromsearch=true). Kymmenen euron viiniksi oikein maistuva ja raikkaan hapokas viini.


-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti