sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Juustokakku mustikkakastikkeella





Tämän juustokakun resepti on peräisin Australian masterchefin masterclass-tunnilta, jossa melko kuuluisa ruokakirjoittaja Donna Hay teki tätä klassista uunissa paistettavaa juustokakkua. Sen verran reseptiä muokkasin, että ainesten määrät pyöristin tasalukuihin ja järkeviin mittoihin. Mutta kuten aina, niin leipomisessa reseptit ja mitat ovat tärkeitä, joten parhaan lopputuloksen saa kun aina punnitsee ainekset. Täytyy kyllä sanoa, että tästä kakusta tuli erittäin herkullista ja en edes viittiny kutsua kavereita kylään vaan söin koko kakun itse :)

Juustokakku uunissa

Pohja
60 g mantelirouhetta
75 g vehnäjauhoja
75 g mantelijauhoja
80 g sokeria
130 g voita (huoneenlämpöistä)

Mittaa kaikki pohjan ainekset kulhoon ja nypi tasaiseksi taikinaksi. Laita irtopohjavuoan (24 cm halkaisija) pohjalle leivinpaperi ja voitele laidat. Laita taikina irtopohjavuokaan ja painele tasaiseksi kerrokseksi pohjalle. Esipaista pohjaa uunissa 150 asteessa noin 20-30 minuuttia kunnes se saa hieman väriä pintaan mutta ei kuitenkaa ruskistu.

Täyte
300 g tuorejuustoa
500 g ricottajuustoa
4 kanamunaa
300 g sokeria
1 sitruunan kuori
1 sitruunan mehu
1 vaniljatangon siemenet
1 1/2 rkl maissijauhoja
1 1/2 rkl vettä

Laita kulhoon kaikki ainekset vettä ja maissijauhoja lukuunottamatta. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Sekoita vesi ja maissijauho keskenään ja lisää seos täytteeseen sähkövatkaimella sekoittaen. Kun täyte on sekoitettu aivan tasaiseksi, niin kaada se siivilän läpi esipaistetun pohjan päälle irtopohjavuokaan. Kopauta vuokaa kunnolla, jotta ilmakuplat poistuvat täytteestä. Paista juustokakkua uunissa 150 asteessa 1 tunti. Sitten sammuta uuni ja jätä kakku vielä uuniin kypsymään jälkilämpöönn 1 tunnin ajaksi. Ota kakku pois uunista ja jäähdytä. Kakku on parhaimmillaan kun se on saanut olla yön yli jääkaapissa.

Mustikkakastike
3 dl pakastemustikoita
3 rkl vettä
1 rkl sokeria

Laita ainekset kattilaan ja kiehauta. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella ja siivilöi kastike.

Sit vaan annoa tarjolle nauttimaan herkullisesta juustokakusta.





-MK


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti