sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Munakoiso-jauhelihavuoka

Melanzane alla Parmigiana on klassinen italialainen munakoisovuoka, jossa on paljon juustoa. Itse lisäsin tähän vuokaan vielä jauhelihaa lisätäkseni ruokaisuutta ja kieltämättä aika tuhtia ja erittäin herkullista tästä vuoasta tuli.

Munakoiso-jauhelihavuoka

3 munakoisoa viipaloituna
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk säilöttyjä tomaatteja
1 ruukku basilikaa
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 sipulia hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna
1 rkl hunajaa
600 g jauhelihaa
250 g mozzarellaa viipaloituna
150 g parmesaania raastettuna
suolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä

Leikkaa munakoisoista kannat pois ja viipaloi ne 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleiden päälle reilusti suolaa ja anna viipaleiden "suolaantua" puolisen tuntia. Tällä välin tehdään tomaattikastike eli laitetaan kattilan pohjalle oliiviöljyä ja kuullotetaan sipuleita,chiliä ja basilikan lehtiä muutama minuutti. Lisätään kattilaan tomaattimurska, säilötyt tomaatit ja hunaja. Annetaan porista rauhassa ilman kantta 10-20 minuuttia ja maustetaan suolalla ja mustapippurilla. Samalla kun tomaattikastike porisee, niin ruskista jauheliha ja sekoita ruskistettu jauheliha tomaattikastikkeen joukkoon. Tässä vaiheessa kastikkeen voi ottaa pois liedeltä sivuun odottamaan.

Munakoisoviipaleiden pinnalta kannattaa pyyhkiä neste pois ja tämän jälkeen viipaleet ruskistetaan paistinpannussa kevyesti molemmilta puolilta oliiviöljyssä. Samalla kun munakoisoviipaleet ruskistuvat, niin leikkaa mozzarellapallo viipaleiksi ja raasta parmesaani.

Seuraavaksi kootaan vuoka eli laitetaan vuoan pohjalle munakoisoviipaleita, joiden päälle asetellaan muutama mozzarellaviipale. Sitten levitetään tomaattijauhelihakastiketta ja raastettua parmesaania. Toistetaan sama järjestys siten, että päällimmäiseksi jää parmesaanikerros. Itsellä tuli tuohon melko isoon vuokaan 3 kerrosta. Laitetaan vuoka 200 C asteeseen noin puoleksi tunniksi, kunnes pinta on kauniin ruskistunut. Laita annos tarjolle ja nauti vaikkapa marjaisan ja mehevän italialaisen punkun kanssa. Esimerkiksi Zenato Veneto Rosso 2010 (http://www.alko.fi/tuotteet/475407/?fromsearch=true) tarjoaa varsin nautittavan viinin 11 € hintaan. Yleensäkin alkossa nuo 10-15 € italialaiset punkut ovat melko varmoja valintoja ruokaviineiksi. Harvemmin ne tarjoaa mitään wau-efektiä, mutta toisaalta ne ovat melko helppoja ja kuitenkin hyvän makuisia viinejä.

-MK






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti