maanantai 6. tammikuuta 2014

Fenkoli-appelsiini-omena-salaatti kylmäsavulohella

Raikas salaatti kylmäsavulohen ja sopivan valkkarin kanssa toimii mahtavasti alkuruokana. Fenkoli ja lohi ovat klassikkoyhdistelmä joten pitihän sitä kokeilla ja toimihan se.

Fenkoli-appelsiini-omena-salaatti

1 fenkoli hienonnettuna
1 appelsiini viipaloituna
1 omena hienonnettuna
1 ruukku ruohosipulia hienonnettunna
4 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
2-3 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
suolaa ja mustapippuria
kylmäsavulohta

Hienonnetaan fenkoli ja omena mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Kuoritaan appelsiini ja leikataan veitsellä nättejä viipaleita. Hienonnetaan ruohosipuli. Valmistetaan vinaigrette eli sekoitetaan kylmäpuristettu rypsiöljy, omenaviinietikka, hunaja ja ripaus suolaa ja mustapippuria sekaisin. Omenaviinietikkaa kannattaa lisätä varoen oman maun mukaan. Sit vaan sekoitetaan vinaigrette salaattiin ja laitetaan salaatti tekeytymään jääkaappiin pariksi tunniksi. Laitetaan annos esille ja kylmäsavulohen sijaan voi toki käyttää vaikkapa lämminsavulohta tai ihan tavallista lohta kypsennettynä. Seuraksi kannataa ottaa kuiva, melko hapokas ja aavistuksen yrttinen ja mausteinen valkoviini. Itse suuntasin Alkossa Uuden-Seelannin hyllylle ja sieltä löytyi sauvigon blanc rypäleestä valmistettu Jackson Estate Stich Sauvignon Blanc 2012 (http://www.alko.fi/tuotteet/586067/?fromsearch=true). Tuoksultaan viini oli todella raikkaan hedelmäinen ja päällimmäisenä löytyi mustaherukan lehteä ja passionhedelmää. Tuoksu oli todella aromikas ja voimakas. Maultaan viini oli sopivan hapokas ja kuiva täynnä kypsää hedelmää, yrttisyyttä ja pientä mausteisuutta. Todella hyvän makuinen viini, joka sopi salaatin kanssa oikein hyvin. Hinta-laatusuhteltaan 17€ viiniksi oikein hyvä ostos.



-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti