maanantai 8. heinäkuuta 2013

Mangoa ja papaijaa kookos-lime twistillä

Tuoreista eksoottisista hedelmistä saa helposti maukkaan ja raikkaan jälkiruoan tähän tyyliin.

2 mangoa
1 papaija
1 lime
250 ml kookoskermaa
säilykemaitoa noin puoli tölkkiä



Tarvitaan vain hieman veitsityöskentelyä, että saadaan hedelmäliha talteen. Papaija kannattaa ensi puolittaa pystysuunnassa ja tämän jälkeen siemenet on helppo poistaa lusikalla. Sitten vaan leikkaa veneen muotoisia paloja ja poistaa kuoren leikkuulautaa vasten veistä liuttamalla.




Mango on jotenkin aika hankala hedelmä, koska sen keskellä oleva puumainen osa on vaikea silmällä havaita. Paremmin sen huomaa sen kovuudesta kun veitsellä yrittää leikata paloja irti. Ensin kannattaa leikata mangon ympäriltä reiluja paloja ja tämän jälkeen keskiosaa joutuu hieman veitsellä tunnustelemaan ja tavallaan vuolemaan. Vaivannäkö kyllä palkitaan, koska tuore mango on ihan taivaallista. Keittiössä työskennellessä on erityisen tärkeää, että on terävä veitsi, koska se helpottaa elämää kummasti. Itse olin kokkaillut jo vuoden päivät tylsällä ja vanhalla veitsellä, kunnes viimein kävin Sokoksen alemyynnistä hakemassa kunnon kokkiveitsen, joka oli puoleen hintaan. Loistava investointi!


Kun hedelmät on viimein paloiteltu, niin otetaan kulho, jossa sekoitetaan kookoskerma säilymaidon kanssa. Itse laitoin säilymaitoa noin puoli tölkkiä. Yhdistetään kermaseokseen hedelmäpalat ja lisätään yhden limen raastettu kuori ja puristetaan limestä myös mehu. Jälkkäri vaan paranee kun se saa muhia jääkaapissa. Ei kun nauttimaan.





-MK



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti