torstai 4. heinäkuuta 2013

Kukkakaali-kookoskeitto vehnäoluen kera

Keitot ovat mielestäni loistavia alkuruokia tai jopa pääruokia riippuen niiden ruokaisuudesta. Keittoihin on helppo upottaa iso määrä sellaisiakin kasviksia, joiden syöminen tuppaa aina jäämään. Kokeilin tällaista kukkakaali-kookoskeittoa, jonka alkuperäinen resepti löytyy täältä: http://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/reseptit/kukkakaali-kookoskeitto/014111

Tein reseptin tuplana tähän tyyliin:

1 iso kukkakaali (700 g)
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
öljyä
3 normaalin kokoista perunaa
8 dl kasvislientä (8 dl vettä + 2 fond du chef kasviskuutiota)
1 tölkki (400 ml) kookosmaitoa
suolaa ja mustapippuria runsaasti.

lisäksi paahdettuja cashew-pähkinöitä

Eli ensin kuullotetaan hienonnetut sipulit kattilassa. Tämän jälkeen kattilaan lisätään paloiteltu kukkakaali ja perunat. Sitten kattilaan lisätää kasvisliemi ja kookosmaito. Keitellään noin 30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat täysin pehmeitä. Otetaan sauvasekoitin esiin ja soseutetaan keitto aivan tasaiseksi. Lisätään oman maun mukaan suolaa ja mustapippuria.

Keiton lisäkkeeksi kannattaa paahtaa paistinpannulla cashew-pähkinöitä, jotka antavat hyvää makua ja kivaa purutuntumaa. Pähkinät siis kuivalle pannulle ja liesi täysille. Pyöritellään pähkinöitä pannulla niin pitkään, että alkavat hieman ruskistua.

Tuli ihan pirun hyvää keittoa, jonka maku on melko mieto ja täten se varmasti sopii moneen suuhun. Ei kun kokeilemaan.



Keiton kanssa tuli juotua Grimbergenin erittäin raikasta vehnäolutta eli Grimberen blanchia, joka sopi erittäin hyvin miedon makuisen keiton seuraksi. Kyseistä tuotettahan löytyy myös alkosta. Suosittelen kyseistä vehnäolutta nimenomaan näin kesällä, koska se on todella raikas ja hedelmäisen makuinen. http://www.alko.fi/tuotteet/744564/



-MK


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti