keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Kanaa Satay-kastikkeessa hunajamelonisalaatin ja ohran kera

Aasialaisia makuja tarjoava Satay-kastike on todella helppotekoinen kastike, jolla saa mukavasti mehevyyttä kanapihveihin. Tällä kertaa lisäkkeeksi hunajamelonisalaattia ja ohraa.

3 dl suolapähkinöitä rouhittuna
1 iso sipuli hienonnettuna
3 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 kpl punaista chiliä hienonnettuna
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 tl tamarinditahnaa
1 tl juustokuminaa
400 ml kookosmaitoa
2 rkl tummaa muscovadosokeria
1-2 tl kalakastiketta
1 lime
kanan fileepihvejä


Laita kattilaan hieman öljyä ja kuullota hienonnettuja sipuleita raastetun inkiväärin kanssa hetken aikaa. Lisää joukkoon hienonnettu chili, juustokumina ja tamarinditahna. Sekoittele hetken aikaa. Lisää kattilaan rouhitut pähkinät, kookosmaito ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia. Tarkista maku ja säädä suola kalakastikkeella oman maun mukaan sopivaksi. Purista joukkoon yhden limen mehu. Lopuksi ota kattila pois liedeltä ja tasoita koostumusta sauvasekoittimella. Tällä tavoin kastikkeesta tulee paksumpaa. Paista pannulla kanan fileepihvejä ja tarjoile ne kastikkeen kanssa.

Hyvänä lisäkkeenä toimii keitetty ohra ja raikas hunajamelonisalaatti, jonka teen alla olevan reseptin mukaisesti:

1 kokonainen hunajameloni paloiteltuna
rucolalaattia
jääsalaattia tai punamangoldia tai vuonankaalia
250 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
1 iso punasipuli hienonnettuna
1 punainen chili hienonnetuna
1 lime
1-2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria

Kannattaa nähdä hieman vaivaa ja ostaa kokonainen hunajameloni. Kaupasta löytyy usein myös puolitettuja hunajameloneita kelmuun pakattuna mutta ne eivät ole ihan niin mehukkaita. Kannattaa puolittaa hunajameloni ja kaapia lusikalla siemenet pois. Tämän jälkeen vaan leikkaa "veneitä" ja veitsellä ottaa kuoren pois ja paloittelee itse hedelmälihan. Sit vaan lisää kulhoon rucolasalaattia ja jotain toista salaattia. Itse olen kokeillut sekä jääsalaattia, punamangoldia ja vuonankaalia ja kaikki toimivat oikein hyvin rucolan kanssa yhteen. Lisää kulhoon muut hienonnetut tavarat ja purista joukkoon yhden limen mehu. Mausta suolalla, mustapippurilla ja kylmäpuristetulla rypsiöljyllä, josta saa mukavaa paahteista/pähkinäistä makua salaattiin.

Kokoa annos lautaselle ja kaada seuraksi jotain raikkaan hedelmäistä valkoviiniä kuten vaikkapa Spy Valley Rieslingiä (http://www.alko.fi/tuotteet/539947/), joka tulee Uudesta-Seelannista. Viini oli todella raikas ja hapokas. Maussa selkeästi sitrusmaisuutta ja jonkin verran myös mausteisuutta. Samalta tuottajalta löytyy myös Gewürztraminer-rypäleestä tehtyä viiniä, joka vaikuttaa myös oivalta kumppanilta tälle ruoalle. http://www.alko.fi/tuotteet/599237/

Ei muuta kuin nauttimaan!


-MK






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti