torstai 25. heinäkuuta 2013

Kookos-limesorbetti ja mintulla marinoitua mangoa

Tässäpä olis hyvin raikas jälkiruoka tarjolla. Helppo ja nopea tehdä. Toki sorbetin jäätymisessä menee semmoset 3-4 tuntia.

Kookos-limesorbetti

1 dl sokeria
1 dl vettä
2 limeä
250 ml kookoskermaa

Laita pieneen kattilaan vesi ja sokeri. Raasta joukkoon yhden limen kuori ja lisää myös kahden limen mehu. Kiehauta sen verran, että sokeri sulaa. Ota kattila liedeltä pois ja lisää joukkoon kookoskerma.Sekoita tasaiseksi ja kumoa seos johonkin pakastusrasiaan. Laita rasia pakkaseen ja muista sekoittaa kunnolla noin puolen tunnin välein, jotta sorbetin koostumus tulee tasaiseksi. Sorbetti oli valmis itsellä noin 3,5 tunnin jälkeen.

Mintulla marinoitu mango

2 mangoa
1 ruukku vahvaa minttua tai tavallista minttua

Ota mangoista hedelmäliha talteen ja kuutio epämääräisiksi paloiksi. Laita mangopalat kulhoon ja lisää joukkoon silputtua vahvaa minttua tai tavallista minttua. Itse käytin vahvaa minttua, jonka maku on hieman normaalia minttua voimakkaampi. Maku muistuttaa jonkin verran piparminttua ja siinä on myös hieman lakritsimaisuutta.

Kun sorbetti on valmis ja mangot marinoituneet jääkapissa hetken, niin kokoa annos lautaselle ja nauti takuuvarmasti erittäin raikkaasta jälkkäristä, joka on parhammillaan helteisenä kesäpäivänä.



-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti