Raikas parsa sopii mielestäni hyvin yhteen vuohenjuuston kanssa. Näistä syntyy makoisa salaatti, jota tasapainottaa pirteä vehnäolut-vinaigrette. Vehnäolut ja vuohenjuusto ovat loistava kombo myös sellaisenaan, kannattaa kokeilla.
Vehnäolut-vinaigrette
1 dl vehnäolutta
3 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl hunajaa
1,5 dl öljyä
suola, pippuri
- laita vehnäolut kattilaan ja keitä kasaan kunnes jäljellä on noin 1/4
- vispaa vehnäolutreduktion sekaan loput ainekset ja säilytä vinaigrette jääkaapissa
Parsa-vuohenjuustosalaatti
parsaa
vuohenjuustoa
hasselpähkinöitä paahdettuna
herneitä
retiisiä viipaloituna
salaattia
suolaa, pippuria, sitruunan mehua
- kypsennä parsat al-denteksi, jäähdytä, paloittele ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla
- paahda hasselpähkinät kuivalla pannulla
- valmistele muut ainekset valmiiksi
- kypsennä vuohenjuustokiekkoja kuumalla pannulla nopeasti molemmilta puolilta
- laita annos esille ja viimeistele vinaigretella
Tämä salaatti nautitaan luonnollisesti vehnäoluen kera. Vakka-Suomen Panimon Prykmestar Wehnäbock (http://www.alko.fi/tuotteet/730726/) on aavistuksen tummempi ja humaloidumpi verrattuna normaaleihin vaaleisiin vehnäoluihin. Kyseessä on maukkaan banaaninen, hiivaleipämäinen ja tumman hedelmäinen vehnäolut sitruksisella takapotkulla. Olut toimii loistavasti yhteen paahdettujen pähkinöiden, suolaisen vuohenjuuston ja sitruksisen parsan kanssa.
-MK
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti