Porsaankylki on edullista ja erittäin mehevää lihaa kun sen vaan jaksaa kypsentää huolella mureaksi. Aasialaistyylisessä liemessä hauduteltu kylki viimeistellään hunaja-soija-karamellisoinnilla ja tarjoillaan nuudelien kera. Siihen kylkeen vielä raikas lager-olut, niin kyllä taas kelpaa.
Porsaan kylki
600 g porsaan kylkeä
2 salottisipulia viipaloituna
2 valkosipulinkynttä viipaloituna
3 cm pala inkivääriä viipaloituna
1 punainen chili viipaloituna
2 tähtianista
3 kpl kaffirlimen lehtiä
2 rkl seesamöljyä
1,5 dl riisiviiniä
1 dl soijaa
0,5 dl riisiviinietikkaa
1 l vettä
4 rkl hunajaa
2 rkl soijaa
- laita kattilaan seesamöljy ja anna lämmetä
- lisää kattilaan sipulit, inkivääri, chili, tähtianikset ja limen lehdet
- kuullota pari minuuttia, jotta aromit pääsevät vauhtiin
- lisää riisiviini- ja etikka ja soija ja kieuhauta
- laita porsaankylki liemeen ja lisää päälle vettä niin paljon, että kylki on kokonaan nesteen alla
- anna kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla vähintään 2-3 tuntia
- ota kylki pois liemestä ja laita uunivuokaan leivinpaperin päälle
- sekoita hunaja ja soija keskenään
- voitele kylki hunaja-soijaseoksella
- laita kylki uuniin 200 asteeseen karamellisoitumaan noin 30 minuutiksi
- voitele kylkeä sudilla karamellisoinnin aikana, jotta pinnasta tulee oikein rapea
- viimeistele karamellisointi uunin grillivastuksella noin 10 minuutin ajan
Nuudelit
nuudeleita
porkkanaa suikaloituna
ruusukaaleja puolitettuina
salottisipulia
seesamöljyä
soijaa
keitinlientä
- kypsennä nuudelit kiehuvassa vedessä
- laita wokkipannulle loraus seesamöljyä ja paista siinä vihanneksia hetken aikaa
- lisää nuudelit pannulle ja lisää joukkoon myös keitinlientä ja soijaa ja jatka paistamista hetken aikaa
- Sit vaan annos lautaselle ja viimeistellään chilillä, korianterilla ja limen mehulla
- Tämän annoksen seuraksi sopii raikas ja aromikas lager-olut kuten vaikkapa Stadin Panimon American Lager (http://olutopas.info/olut/3944/stadin-lager-4-5pros). Tässä oluessa on sopivasti makeutta ja amerikkalaisten humalien tuomaa aromikkuutta ja sitruksista raikkautta tälle mausteiselle ruoalle. Mielestäni tämä on yksi parhaista kotimaisista maitokauppavahvuisista lager-oluista.
-MK
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti