sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Porsaankylkeä ja nuudeleita aasialaisittain


Porsaankylki on edullista ja erittäin mehevää lihaa kun sen vaan jaksaa kypsentää huolella mureaksi. Aasialaistyylisessä liemessä hauduteltu kylki viimeistellään hunaja-soija-karamellisoinnilla ja tarjoillaan nuudelien kera. Siihen kylkeen vielä raikas lager-olut, niin kyllä taas kelpaa.

Porsaan kylki
600 g porsaan kylkeä
2 salottisipulia viipaloituna
2 valkosipulinkynttä viipaloituna
3 cm pala inkivääriä viipaloituna
1 punainen chili viipaloituna
2 tähtianista
3 kpl kaffirlimen lehtiä
2 rkl seesamöljyä
1,5 dl riisiviiniä
1 dl soijaa
0,5 dl riisiviinietikkaa
1 l vettä
4 rkl hunajaa
2 rkl soijaa
  • laita kattilaan seesamöljy ja anna lämmetä
  • lisää kattilaan sipulit, inkivääri, chili, tähtianikset ja limen lehdet
  • kuullota pari minuuttia, jotta aromit pääsevät vauhtiin
  • lisää riisiviini- ja etikka ja soija ja kieuhauta
  • laita porsaankylki liemeen ja lisää päälle vettä niin paljon, että kylki on kokonaan nesteen alla
  • anna kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla vähintään 2-3 tuntia
  • ota kylki pois liemestä ja laita uunivuokaan leivinpaperin päälle
  • sekoita hunaja ja soija keskenään
  • voitele kylki hunaja-soijaseoksella
  • laita kylki uuniin 200 asteeseen karamellisoitumaan noin 30 minuutiksi
  • voitele kylkeä sudilla karamellisoinnin aikana, jotta pinnasta tulee oikein rapea
  • viimeistele karamellisointi uunin grillivastuksella noin 10 minuutin ajan

Nuudelit
nuudeleita
porkkanaa suikaloituna
ruusukaaleja puolitettuina
salottisipulia
seesamöljyä
soijaa
keitinlientä
  • kypsennä nuudelit kiehuvassa vedessä
  • laita wokkipannulle loraus seesamöljyä ja paista siinä vihanneksia hetken aikaa
  • lisää nuudelit pannulle ja lisää joukkoon myös keitinlientä ja soijaa ja jatka paistamista hetken aikaa
  • Sit vaan annos lautaselle ja viimeistellään chilillä, korianterilla ja limen mehulla
  • Tämän annoksen seuraksi sopii raikas ja aromikas lager-olut kuten vaikkapa Stadin Panimon American Lager (http://olutopas.info/olut/3944/stadin-lager-4-5pros). Tässä oluessa on sopivasti makeutta ja amerikkalaisten humalien tuomaa aromikkuutta ja sitruksista raikkautta tälle mausteiselle ruoalle. Mielestäni tämä on yksi parhaista kotimaisista maitokauppavahvuisista lager-oluista.

-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti