Samaa kurpitsaa tässä edelleenkin tahkotaan ja tällä kertaa pizzan merkeissä. Aiemmenkin on tullut kurpitsapizzaa (http://maukastasapuskaa.blogspot.fi/2014/11/kurpitsapizza.html) tehtyä mutta tällä kertaa tein kurpitsasta pyreen pizzan pohjalle ja siihen sitten täytteeksi makkaraa, punasipulia, mustakaalia ja fetajuustoa.
Spelttipohja
2 dl kädenlämpöistä vettä
10 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
4-5 dl spelttijauhoja
2 rkl öljyä
- Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita joukkoon suola ja hunaja
- Sekoita joukkoon jauhot ja vaivaa ainakin 5 minuuttia
- Lisää öljy ja jatka vaivaamista vielä toiset 5 minuuttia
- Peitä kulho liinalla ja laita taikina tekeytymään jääkaappiin yön yli
- Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ne ohuiksi pizzoiksi leivinpaperin päällä
- Levitä sudilla hieman öljyä pohjan päälle
Kurpitsapyre
400 g kurpitsaa kuutioituna 2 cm paloiksi
2 rkl öljyä
1 tl juustokuminaa
1 tl cayennepippuria
1 tl pizzamaustetta
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa, pippuria
- sekoita kurpitsakuutioiden joukkoon öljy, juustokumina, cayennepippuria ja pizzamauste
- paahda uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes kurpitsa on täysin pehmeää
- soseuta kurpitsa pyreeksi sauvasekoittimella
- lisää valkoviinietikka ja suolaa ja pippuria oman maun mukaan
Täytteet
200-300 g mausteista makkaraa (kuten vaikkapa Helsingin Makkaratehtaan Lammasmerquez) paloiteltuna
2 punasipulia ohueksi viipaloituna
50 g mustakaalin lehtiä paloiteltuna
2 rkl balsamiviinietikkaa
150 g fetajuustoa
- laita pannulle loraus öljyä ja ala kevyesti paistamaan makkarapaloja
- lisää pannulle sipuliviipaleet, mustakaalin lehdet ja balsamiviinietikka
- paista pari minuuttia sekoitellen, kunnes mustakaalin lehdet alkavat hieman mennä kasaan ja balsamiviinietikka on imeytynyt muihin aineksiin
- ota pannu pois liedeltä odottamaan
- paloittele/murustele fetajuusto valmiiksi
Kokoaminen/paistaminen
- laita pizzakivi tai uunipelti kylmään uuniin ja laita uuni lämpenemään 250 asteeseen
- levitä kurpitsapyree molempien pizzapohjien päälle
- jaa makkaratäyte ja fetajuusto molemmille pizzoille
- kun uuni on lämmennyt, niin nosta pizza leivinpaperin kanssa kuuman pizzakiven tai uunipellin päälle ja kypsennä uunin alatasolla noin 7-9 minuuttia
Tämä melko mausteinen ja täyteläinen pizza vaatii kohtalaisen tuhdin ja ryhdikkään oluen. Kotimaisen Maku Brewingin IPA (http://www.alko.fi/tuotteet/729814/) on mielestäni yksi parhaista kotimaisista ipa-oluista. Todella hyvän balanssin omaava olut, jonka keskitäyteläinen karamellimaltainen mallasrunko, trooppinen hedelmäisyys ja miellyttävän terävä ja aavistuksen mausteinen katkeruus toimivat loistavasti yhteen pizzan kanssa.
-MK
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti