sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Kurpitsapizza Vol. 2


Samaa kurpitsaa tässä edelleenkin tahkotaan ja tällä kertaa pizzan merkeissä. Aiemmenkin on tullut kurpitsapizzaa (http://maukastasapuskaa.blogspot.fi/2014/11/kurpitsapizza.html) tehtyä mutta tällä kertaa tein kurpitsasta pyreen pizzan pohjalle ja siihen sitten täytteeksi makkaraa, punasipulia, mustakaalia ja fetajuustoa. 

Spelttipohja
2 dl kädenlämpöistä vettä
10 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
4-5 dl spelttijauhoja
2 rkl öljyä
  • Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita joukkoon suola ja hunaja
  • Sekoita joukkoon jauhot ja vaivaa ainakin  5 minuuttia
  • Lisää öljy ja jatka vaivaamista vielä toiset 5 minuuttia
  • Peitä kulho liinalla ja laita taikina tekeytymään jääkaappiin yön yli
  • Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ne ohuiksi pizzoiksi leivinpaperin päällä
  • Levitä sudilla hieman öljyä pohjan päälle

Kurpitsapyre
400 g kurpitsaa kuutioituna 2 cm paloiksi
2 rkl öljyä
1 tl juustokuminaa
1 tl cayennepippuria
1 tl pizzamaustetta
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa, pippuria
  • sekoita kurpitsakuutioiden joukkoon öljy, juustokumina, cayennepippuria ja pizzamauste
  • paahda uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes kurpitsa on täysin pehmeää
  • soseuta kurpitsa pyreeksi sauvasekoittimella
  • lisää valkoviinietikka ja suolaa ja pippuria oman maun mukaan

Täytteet
200-300 g mausteista makkaraa (kuten vaikkapa Helsingin Makkaratehtaan Lammasmerquez) paloiteltuna
2 punasipulia ohueksi viipaloituna
50 g mustakaalin lehtiä paloiteltuna
2 rkl balsamiviinietikkaa
150 g fetajuustoa
  • laita pannulle loraus öljyä ja ala  kevyesti paistamaan makkarapaloja
  • lisää pannulle sipuliviipaleet, mustakaalin lehdet ja balsamiviinietikka
  • paista pari minuuttia sekoitellen, kunnes mustakaalin lehdet alkavat hieman mennä kasaan ja balsamiviinietikka on imeytynyt muihin aineksiin
  • ota pannu pois liedeltä odottamaan
  • paloittele/murustele fetajuusto valmiiksi

Kokoaminen/paistaminen
  • laita pizzakivi tai uunipelti kylmään uuniin ja laita uuni lämpenemään 250 asteeseen
  • levitä kurpitsapyree molempien pizzapohjien päälle
  • jaa makkaratäyte ja fetajuusto molemmille pizzoille
  • kun uuni on lämmennyt, niin nosta pizza leivinpaperin kanssa kuuman pizzakiven tai uunipellin päälle ja kypsennä uunin alatasolla noin 7-9 minuuttia
Tämä melko mausteinen ja täyteläinen pizza vaatii kohtalaisen tuhdin ja ryhdikkään oluen. Kotimaisen Maku Brewingin IPA (http://www.alko.fi/tuotteet/729814/) on mielestäni yksi parhaista kotimaisista ipa-oluista. Todella hyvän balanssin omaava olut, jonka keskitäyteläinen karamellimaltainen mallasrunko, trooppinen hedelmäisyys ja miellyttävän terävä ja aavistuksen mausteinen katkeruus toimivat loistavasti yhteen pizzan kanssa.
-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti