sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Italialaistyylinen makkarapasta

Makkara on hyvää ja se sopii moneen ruokaan. Tämä italiaistyylinen makkarapasta on melkein suora kopio Suolaa & Hunajaa - blogista, josta löytyy kaikkea muutakin kivaa. Käykää tsekkaamassa: http://divaaniblogit.fi/suolaajahunajaa/tag/makkarapasta/

Itse tein pastan tähän tyyliin:

300 g paprika-salami-chorizoa (Lidl)
300 g Marskin wurstia (Savuhovin tuote)
3 isoa tomaattia
1 tölkki säilyketomaatteja
1 ruukku basilikaa
500 g nauhapastaa
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 punaista chiliä
öljyä, suolaa ja mustapippuria
lisäksi pecorino-juustoa raastettuna annoksen päälle

Pilko sipulit ja makkarat. Kalttaa tuoreet tomaatit ja pilko paloiksi. Poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi. Kuullota kattilassa öljyssä sipuleita ja makkaroita. Lisää joukkoon tuoreet tomaatit ja hauduta hetken aikaa. Lisää joukkoon vielä säilyketomaatit ja chili. Anna hautua vähintään 15 minuuttia ja tämän jälkeen lisää joukkoon silputtu basilika ja lisää mustapippuria ja suolaa maun mukaan. Keitä pasta ja sekoita lopuksi pasta ja kastike samassa kattilassa. Laita annos lautaselle ja raasta päälle pecorino juustoa runsaasti. Kaada viinilasiin punaviiniä ja nauti elämästä :) Itse kaadoin lasiin italialaista Don Camillo Sangioveseä, joka kyllä toimi hyvin tämän pastan seurana. Mukavan marjaisa ja mehevä viini, jossa oli myös täyteläisyyttä ja mausteisuutta: http://www.alko.fi/tuotteet/005986/

Kannattaa tutustua noihin Savuhovin makkaroihin (http://www.savuhovi.fi/tuotteetsavuhovi_makkarat.html), joita on monenlaisia. Itse olen maistellut niistä monia ja todennut ne herkullisiksi tuotteiksi. Toi Marskin wursti on todella lihaisa ja maukas makkara, jossa on pieni ripaus savuisuutta mukana. Se sopi mielestäni tosi hyvin tuon chorizon kanssa.


-MK

1 kommentti: