Porvoosta 30 km koilliseen löytyy Malmgårdin kartano, josta tämä kyseinen spelttivehnä on kotoisin. Malmgårdistahan tulee myös varsin maukkaita oluita, joihin todellakin suosittelen tutustumaan. http://malmgard.fi/
Reseptihän menee alla olevaan tyyliin:
Voita ja öljyä
1 fenkoli
hienonnettuna
1
banaanisalottisipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä
hienonnettuna
3 dl spelttivehnää
2 dl valkoviiniä
6 dl kasvislientä
400 g chorizoa
pilkottuna paloiksi
250 g
kirsikkatomaatteja puolitettuina
2 dl raastettua
parmesaania
1 ruukku basilikaa
hienonnettuna
Hienonna fenkoli ja
sipulit. Kuullota niitä voin ja öljyn seoksessa kattilassa.
Lisää kattilaan
spelttijyvät ja kuullota myös niitä hetken aikaa. Lisää kattilaan valkoviini ja
anna sen imeytyä.
Muista sekoittaa koko ajan. Lisää pikku hiljaa kuumaa kasvislientä
koko ajan sekoittaen.
Speltin kypsymiseen menee noin 20-25 minuuttia. Muista
maistaa välillä tarkistaaksesi kypsyyden. Kun speltti on al denteä ja
"risotto" on hieman löysää, niin lisää joukkoon chorizot ja
kirsikkatomaatit, jotka minä nopeasti paistoin pannulla etukäteen saadakseni chorizoon hieman ruskistettua pintaa.
Lopuksi lisää "risoton" joukkoon raastettu parmesaani ja hienonnettu basilika.
Nauti "risotto" hyvän valkoviinin
kera. Itse käytin ranskalaista Alsacesta tulevaa Pfaffenheim Pinot Grisiä, joka oli tuoksultaan
hunajainen ja persikkainen. Maku oli varsin mausteinen ja jopa hieman
pippurinen mutta kuitenkin raikkaan hedelmäinen ja riittävän hapokas. Tämä viini sopi mielestäni hyvin fenkolin ja chorizon mausteisuuden kanssa
yhteen. http://www.alko.fi/tuotteet/007485/
Nauttikaa elämästä ja hyvästä ruoasta ja juomasta :)
-MK
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti