maanantai 28. huhtikuuta 2014

Lohta ja parsaa belugalinssien ja avokadomoussen kera

Perinteisen lohi- parsayhdistelmän tueksi sopii loistavasti belugalinsseistä tehty lisäke ja raikas avokadomousse. Hyvää, raikasta ja värikästä sapuskaa.

Avokadomousse
3 avokadoa
3 rkl ranskankermaa
1-2 limen mehu
suola, mustapippuri
Laita avokadot ja ranskankerma kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella kuohkeaksi mousseksi. Mausta limen mehulla, suolalla ja mustapippurilla. Laita kylmään odottamaan.

Belugalinssit
3 dl belugalinssejä
6 dl vettä
1 dl manteleita kokonaisina
1 punasipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
kourallinen kirsikkatomaatteja puolitettuna
1 appelsiinin mehu
puntti basilikaa

Keitä belugalinssit kypsiksi pakkauksen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Lisää kokonaiset mantelit linssien keiton loppuvaiheessa linssien joukkoon. Kuullota pannulla sipuleita kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää pannulle aurinkokuivatut- ja kirsikkatomaatit ja sekoittele pari minuuttia. Lisää sitten pannulle linssit ja mausta appelsiinimehulla ja tuoreella basilikalla. Mausta vielä suolalla ja mustapippurilla lopuksi.

Lohi ja parsa
Lohifileetä 600 g
nippu vihreää parsaa
2 sitruunaa
suolaa, mustapippuria

Paloittele lohifilee ja nypi ruodot pois. Laita palat uunivuokaan ja mausta reilulla suolalla ja pippurilla. Viipaloi sitruunat ja lado ne lohipalojen päälle. Kuori parsat hellästi ja leikkaa kannasta puumainen osa pois. Kierittele parsat pienessä määrässä oliiviöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita lohipalat uunivuossa uuniin 200 asteeseen ja anna olla noin 10 minuuttia. Lisää tämän jälkeen parsat uunivuokaan lohipalojen päälle ja anna olla vielä noin 10-15 minuuttia kunnes parsat ja lohi ovat kypsyneet.

Laita annos koolle ja nauti raikkaan hapokkaan valkkarin kera.

-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti