perjantai 25. huhtikuuta 2014

Selleri-omenakeitto



Mukulaselleri on mahtavan makuinen juures, johon yhdistettynä raikas omena ja kookoskerma saavat aikaan loistavan keiton. Siihen päälle vielä currylla maustettuja omenakuutioita ja hieman korianteria, niin johan maistuu hyvältä. Resepti on otettu melko suoraan 24 kitchen sivulta.

Selleri-omenakeitto
700 g mukulaselleriä kuutioituna
2 perunaa kuutioituna
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 l kasvislientä
2 dl kookoskermaa
2 omenaa raastetttuna (granny smith)
suolaa, mustapippuria, voita ja öljyä

Kuori ja hienonnna/kuutioi vihannekset. Laita kattilan pohjalle nokare voita ja hieman öljyä. Kuullota sipuleita noin 5 minuuttia. Lisää kattilaan mukulaselleri ja perunat. Kuullota ja sekoittele noin 5-10 minuuttia. Lisää kuuma kasvisliemi kattilaan ja anna porista kannen alla noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsyneet pehmeiksi. Lisää keittoon raastettu omena. Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää joukkoon kookoskerma ja anna kiehahtaa. Mausta vielä tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla

Curry-omenakuutiot
2 omenaa kuutioituna (granny smith)
jauhettua currya, voita
Laita kuumalle pannulle nokare voita ja paista omenakuutioita siten, että ne saavat hieman väriä. Mausta ripauksella currya oman maun mukaan.

Laita annos esille ja viimeistele hienonnetulla korianterilla tai vaikkapa lehtipersiljalla. Juomaksi jokin raikkaan hapokas ja kuiva valkoviini.

-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti