sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Suklaatäytekku

Tästä mehevästä 4-kerroksisesta suklaatäytekakusta ei makua puuttunut. Alimman kerroksen suolaisuus yhdistettynä keskikerroksen kermaisuuteen ja ylimmän kerroksen täyteläiseen suklaisuuteen vei kyllä kielen mennessään. Kyllähän tässä hieman hommaa oli, mutta lopputulos palkitsi moninkertaisesti.

Työvaiheista voisi sanoa sen verran, että kannattaa aluksi laittaa kinuski tekeytymään ja aloittaa choco-suklaa-levitteen valmistaminen. Sitten kannattaa aloittaa kakkupohjien valmistaminen ja loppu tulee siinä sitten ajallaan.

Kakkupohja
5 dl sokeria
4,5 dl jauhoja
2 dl kaakaota
1,5 tl leivinjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2  kananmunaa
2.5 dl maitoa
1,5 dl öljyä
2 tl vanilja-aromia
2,5 dl keitettyä vettä

Sekoita kuiva-aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon kananmunat, maito, rypsiöljy sekä vanilja-aromi. Sekoita sähkövatkaimella 2 minuutin ajan. Lisää tämän jälkeen joukkoon kiehuva vesi ja jatka sekoittamista sähkövatkaimella noin minuutin verran kunnes taikina on täysin tasainen. Jaa taikina kahteen irtopohjavuokaan ja paista uunissa 180 asteessa noin 35–40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä välillä hammastikulla. Ota kakut jäähtymään ja laita ne vielä pakastimeen hetkeksi ennen leikkaamista. Hieman kohmeista kakkua on helpompi käsitellä. Leikkaa molemmat kakut siis kahteen osaan ja näin sinulla pitäisi olla 4 kerrosta.

Karamellisoidut suolapähkinät ja kinuski (alin kerros)
1 tlk kondensoitua maitoa
2 rkl muscovadosokeria
1 rkl madeiraviiniä tai vettä
2 rkl voita
2 dl suolapähkinöitä

Laita kondensoitu maitotölkki kiehuvaan veteen ja anna olla siellä 2,5 tuntia. Ota tölkki pois vedestä, jäähdytä ja avaa. Tuloksena herkullista kinuskia.

Laita paistinpannulle sokeri ja madeiraviini (tai vesi). Anna sokerin sulaa rauhassa ja sekoittele välillä. Kun sokeri on sulanut, niin lisää joukkoon voi ja anna sulaa. Kun karamelli on valmis ja se hieman kuplii, niin lisää pannulle suolapähkinät ja sekoittele noin 2-3 minuuttia. Levitä karamellisoituneet suolapähkinät uunipellille leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Kun pähkinät ovat kovettuneet, niin rouhi ne veitsellä pienemmäksi rouheeksi. Näin alimman kerroksen ainekset ovat valmiit

Vanilja-mascarpone-kerma (keskikerros)
2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 vaniljatangon siemenet
250 g mascarponea

Laita kulhoon kuohukerma, sokeri ja vaniljatangon siemenet. Vatkaa melko kovaksi kermavaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone ja sekoita tasaiseksi. Tämä saa olla melko paksua/kovaa, jotta se ei pursua kakun välistä.

Choco-suklaa-levite (ylin kerros ja kakun päällyste)
250 g voita
250 g tummaa suklaata
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,25 dl haaleaa maitoa
1 kananmuna

Sulata voi pienessä kattilassa hitaasti ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa ja sekoita välillä. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja lisää sitten joukkoon haalea maito. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää lopuksi joukkoon kananmuna ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Näin choco on valmis ja kun sen laittaa jääkaappiin, niin se alkaa hyytyä ja parin tunnin päästä se on kuin hieman pehmeää voita eli sitä pysty levittämään veitsellä.

Tästä suklaalevitteestä puolet menee ylimmäksi täytteeksi ja lopulla päällystetään kakku. Siinä vaiheessa kun tätä chocoa levität kakun ylimpään kerrokseen ja kakun päälle, niin se saa olla melko hyytynyttä eli juuri ja juuri veitsellä levitettävää. Levite kyllä pehmenee huoneenlämmössä melko nopeasti.


Tässä vaiheessa kun kaikki kakun komponentit ovat valmiit, aloitetaan kokoaminen.
  • Laita alin kakkupohja sopivalle lautaselle ja kostuta kakkua omenamehulla. Levitä kakun päälle kinuskia paksulti ja lisää kinuskin päälle rouhitut karamellisoidut suolapähkinät.
  • Lisää toinen kakkupohja alimman kerroksen päälle ja kostuta taas omenamehulla. Lisää kakun päälle vanilja-mascarpone-kerma ja levitä tasaisaiseksi kerrokseksi. Kaikkea mascarpone-kermaa ei kannata käyttää, koska sitten sitä tulee jo liikaa. Aivan reunalle asti tätä ei kannata levittää, vaan kannattaa jättää 1-2 cm väliä reunaan, koska se kuitenkin leviää kun kakku hieman painuu kasaan.
  • Laita kolmas kakkupohja edellisen kerroksen päälle ja kostuta omenamehulla. Levitä sitten choco-suklaa-levitettä paksulti.
  •  Laita neljäs kakkupohja edellisen kerroksen päälle ja kostuta omenamehulla. Levitä loput choco-suklaa-levitteestä kakun päälle ja reunoille.
  • Lisää lopuksi vadelmia kakun päälle ja laita kakku tekeytymään jääkaappiin
 Ja tältähän se kakku sitten näyttä kun sen kimppuun on joukolla hyökätty.


-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti