torstai 10. huhtikuuta 2014

Chorizo lasagne


Itse tehty lasagne on hieman työläs, mutta todellakin kaiken vaivan arvoinen. Hyvä tomaattikastike, täyteläinen juustokastike ja chorizo, niin johan tulee hyvää.

Chorizo lasagne

500 g chorizo raaka-makkaraa
Viipaloi chorizo parin sentin paloiksi ja ruskista viipaleet paistinpannulla ja ota viipaleet sivuun odottamaan.


Tomaattikastike
3 sipulia hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna
250 g kirsikkatomaatteja puolitettuna
3 rkl tomaattipyreetä
1 kg tomaattimurskaa
2 dl valkoviiniä
1 ruukku basilikaa

Kuullota öljyssä sipuleita ja chiliä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Lisää joukkoon kirsikkatomaatit, tomaattipyree, tomaattimurska ja valkoviini. Hauduta tomaattikastiketta kunnes nesteestä on jäljellä noin puolet. Lisää joukkoon ruskistetut chorizo viipaleet. Mausta suolalla, mustapippurilla ja revi sekaan reilusti basilikaa.

Manchego-juustokastike
100 g voita
1 dl vehnäjauhoja
7 dl täysmaitoa
250 g manchegojuustoa raastettuna
suolaa ja mustapippuria

Raasta juusto ja ota siitä 2/3 osaa juustokastiketta varten ja säästä loput lasagnen päälle. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot vispilällä sekoittaen. Lisää maitoa hiljalleen koko ajan sekoittaen. Kun seos alkaa kiehua, niin lisää joukkoon juustoraaste ja sekoita kunnes kastike on tasainen. Ota pois liedeltä ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Lasagnen kokoaminen
Voitele vuoka ja kaada pohjalle hieman juustokastiketta. Peitä vuoan pohja lasagnelevyillä ja lisää noin 1/3 tomaattikastikkeesta levyjen päälle ja 1/3 juustokastikkeesta. Lado taas lasagnelevyjä juustokastikkeen päälle ja jatka kokoamista kunnes ainekset loppuvat. Päällimmäiseksi laitoin lasagnelevyjä, joiden päälle jätin hieman juustokastiketta.

Laita lasagne uuniin 200 asteeseen. Anna olla uunissa 10 minuuttia ja tämän jälkeen levitä jäljelle jäänyt juustoraaste lasagnen päälle. Anna olla vielä uunissa noin 20 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskistunut. Anna vetäytyä noin puoli tuntia, kaada lasiin valkkaria ja nauti!


-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti