sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Tiikerirapu-wok


Citymarketin kalatiskistä lähti mukaan mehevän näköisiä tiikerirapuja, joista syntyi maukasta wokkia. Ensimmäistä kertaa kokkasin tiikerirapuja ja eipä ne ole normi katkarapuja kummempia. Hieman suurempia ja maultaan oikein maukkaita ja "lihaisia" kunhan ei vaan vedä ylikypsäksi.

Tiikerirapu-wok (1 iso annos)

150 g tiikerirapuja
1 punainen chili hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2-3 cm pala inkivääriä raastettuna
1/2 limen mehu
1/3 paprikaa suikaloituna
1/2 porkkana suikaloituna
1/3 kesäkurpitsa suikaloituna
1/2 punasipuli hienonnettuna
150 g täysjyvänuudelia
2 rkl seesamöljyä
1 tl kalakastiketta
soijaa, osterikastiketta ja sweetchilikastiketta

Laita wokkipannu kuumenemaan ja samaan aikaan nuudeleiden keitinvesi kiehumaan. Laita wokkipannuun seesamöljyä 1 rkl ja 1 tl kalakastiketta ja kuullota siinä chiliä, valkosipulia ja inkivääriä pari minuuttia. Tämän jälkeen lisää wokkipannuun tiikeriravut ja puolikkaan limen mehu. Kypsennä tiikerirapuja pari minuuttia ja ota ne pois pannusta odottamaan. Lisää wokkipannuun 1 rkl seesamöljyä lisää ja heitä kasvikset pannuun. Tässä vaiheessa nuudeleiden pitäisi olla jo kiehuvassa vedessä, jossa ne ovat 3-4 minuuttia. Kun nuudelit ovat kypsyneet, niin siivilöi niistä vesi pois. Wokkaa kasviksia pari minuuttia ja lisää niiden sekaan nuudelit. Lisää wokkiin mausteeksi hieman soijaa, osterikastiketta ja sweetchilikastiketta. Kaikkia noin 1 tl. Heitä wokkiin kypsennetyt tiikeriravut ja sekoittele vielä pari minuuttia, että wokki lämpenee kunnolla ja kaikki maut sekoittuvat kunnolla.

Laita annos lautaselle ja kyytipojaksi valikoitui tällä kertaa saksalaista luomu gewurztramineria, Lind Gewürztraminer Trocken Spätlese (http://www.alko.fi/tuotteet/007781/). Tuoksultaan viini on trooppisen hedelmäinen, meloninen ja omenainen. Maultaa viini on puolikuiva, keskihapokas ja melko ryhdikäs viini, jossa löytyy sopivasti hedelmäisyyttä, mausteisuutta ja yrttisyyttä. Jälkimaussa hieman paahteisuutta havaittavissa. Ihan perushyvä gewurztraminer, joka sopii hyvin mausteisen ruoan kanssa. Hinta-laatusuhteeltaan 13 € viiniksi hyvä ostos.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti