keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Kotimaisia pilsnereitä


Tässäpä hieman kommenttia neljästä kotimaisesta pilsneristä eli pohjahiivaoluesta. Maistelussa olivat Teerenpelin panimon Onnen Pekka, Suomenlinnan panimon Höpken Pils, Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Kukko pils ja Vakka-Suomen panimon Prykmestar LuomuPils.

Teerenpelin panimon Onnen Pekka (http://www.teerenpeli.com/panimo/tuotteet/onnenpekka) on tuoksultaan raikas, maltainen ja jopa sitruksinen. Maku on todella raikas ja kepeä. Humalointi on melko mieto ja jälkimaku on kevyen maltainen ja paahteinen. Raikas hyvä pilsneri.

Suomenlinnan panimon Höpken Pils (http://www.panimo.com/tuotteet/84-hoepken-pils.html) on tuoksultaan greippimäinen ja kirpeän humalan voi tuntea sieraimissaan. Maussa löytyy karamellimaisuutta ja maltaisuutta kevyen humaloinnin kera. Jälkimaussa humala maistuu oikein kivasti. Oikein hyvä pilsneri ruoan kanssa nautittavaksi.

Vakka-Suomen panimon Prykmestar LuomuPils (http://www.vasp.fi/fi/sivu.cfm?id=317) on tuoksultaan raikkaan sitruksinen ja melko mieto. Maku onkin sitten todella pehmeän tasapainoinen. Maltaisuus ja melko mieto humalointi ovat hyvässä balanssissa. Alun karamellimaista maltaisuutta seuraa raikas humalointi ja melko täyteläinen kokonaismaku. Näistä pilsnereistä ehdottomasti paras ja suosittelen lämpimästi tätä ostamaan kun Alkossa pyörähdät. Loistava olut sellaisenaan, mutta sopii täyteläisyytensä vuoksi myös ruoalle varmasti loistavasti.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Kukko pils (http://laitilan.com/#tuotteet|Kukko%2BPils) on tuoksultaan kevyen maltainen. Humalointi on raikkaan greippinen ja keskivahva. Jälkimaku mukavan maltainen. Mukavan rapsakka perus pilsneri.

Näistä neljästä kotimaisesta pilsneristä voi todeta, että kyllä kotimaiset pienpanimot osaavat tehdä hyviä pilsnereitä. Kaikki oluet ovat vähintäänkin hyviä ja oikein juomakelpoisia. Maitokaupasta löytyvät kaikki paitsi Prykmestarin LuomuPils, jonka joutuu Alkosta hakemaan, mutta se todellakin kannattaa, koska kyseessä on erinomainen olut. Jos on saunakaljat viikonlopuksi vielä ostamatta, niin kokeileppa vaikka näitä.

-MK


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti