sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Katkarapu-Fenkoli-Pasta



Fenkolista olen alkanut pitämään todella paljon ja se sopii esimerkiksi tähän mausteiseen katkarapu-fenkoli-pastaan todella hyvin. Hieman tavallisesta tylsästä poiketen käytin mustaa tagliatelle pastaa, jonka musta väri kyllä kivasti piristi annosta.

Katkarapu-Fenkoli-Pasta
 
500 g mustaa tagliatelle pastaa
1 fenkoli hienonnettuna
2 salottisipulia hienonnettuna
4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 punaista chiliä hienonnettuna
400 g katkarapuja
0,5 dl valkoviiniä
2 limeä
250 g kirsikkatomaatteja puolitettuna
suolaa, mustapippuria ja voita
parmesaania

Laita pastavesi kiehumaan ja laita samalla kunnon köntti voita sulamaan paistinpannun pohjalla. Kastike ja pasta valmistuvat lähes yhtä nopeasti joten kannattaa tehdä samaan aikaan. Kun voi on sulanut ja pannu on kuuma, niin lisää joukkoon fenkoli ja pyörittele 2-3 minuuttia. Lisää sitten joukkoon sipulit ja chili ja pyörittele taas 2-3 minuuttia. Lisää valkoviini ja kiehauta. Lopuksi laita sekaan katkaravut, limen mehu ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Pyörittele 2-3 minuuttia ja kastike on valmista. Valuta pasta ja laita takaisin kattilaan. Sekoita kastike pastan joukkoon ja lisää joukkoon puolitetut kirsikkatomaatit. Laita annos lautaselle ja raasta päälle parmesaania. Itse käytin suolaliemeen säilöttyjä katkarapuja, joita löytyy lähes kaupasta kuin kaupasta. Varmastikin pakastetut katkaravut ovat yhtä hyviä ja ne vaan kannattaa muistaa sulattaa ennen pannuun lisäämistä.

Nauti kuivan ja hapokkaan valkoviinin kanssa. Itävaltainen Grüner Veltliner Lössterassen (http://www.alko.fi/tuotteet/568977/) oli oiva kumppani tälle pastalle. Viini on väriltään vihertävän keltainen. Tuoksultaan raikas, trooppisen hedelmäinen ja omenainen. Maku on päällisin puoli kuiva ja raikkaan hapokkaan hedelmäinen. Mausta löytyy sopivasti myös pientä mausteisuutta ja yrttisyyttä, mikä korostui todella hyvin tämän katkarapu-fenkoli-pastan kanssa. Mielestäni todella hyvä viini ja 13 € hinta ei ole lainkaan paha. Aion ostaa toistekin!





-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti