torstai 5. syyskuuta 2013

Lime-vanilja-juustokakku


Lime ja vanilja ovat omia suosikkimakuja, joten päätin laittaa ne samaan nippuun ja tuloksena syntyi herkullinen lime-vanilja-juustokakku.

Lime-vanilja-juustokakku

Pohja
100 g voita
2 dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita kulhossa kuivat aineet ja lisää joukkoon voisula ja kananmuna. Sekoita kunnolla. Ota irtopohjakakkuvuoka (halkaisija 26 cm) ja vuoraa se leivinpaperilla. Painele taikina vuokaan ohueksi kerrokseksi sekä pohjalle että laidoille.


 Laita vuoka jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Lämmitä uuni 200 C asteeseen ja paista pohjaa noin 12-15 minuuttia siten, että se saa hieman väriä pintaan.


Täyte
4 dl kuohukermaa
2 kpl vaniljatankoja
400 g tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
3 limeä
6 kpl liivatelehtiä

Lisää kuohukerman joukkoon vaniljatankojen siemenet ja vatkaa melko paksuksi kermavaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, maitorahka ja sokeri ja sekoita tämä seos kermavaahdon joukkoon. Purista limeistä mehu kattilaan, kieuhauta ja ota pois liedeltä. Laita liivatelehdet veteen viideksi minuutiksi ja purista ylimääräinen vesi pois. Liuota liivatelehdet limemehun joukkoon. Sekoita mehuliivateliuos kunnolla kulhossa olevaan täytteeseen ja raasta joukkoon vielä yhden limen kuori.

Kun pohja on ehtinyt jäähtymään niin kaada täyte pohjan päälle ja raasta päälle yhden limen kuori. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli ja nauti. Täytyy kyllä sanoa, että tuli todella raikas ja mehevä juustokakku. Nams!

-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti