perjantai 25. maaliskuuta 2016

Stout-suklaajuustokakku


Tässä samettisessa juustokakussa yhdistyvät hienosti tumma suklaa ja paahteinen stout. Lopputulos on todella herkullinen ja reseptikin varsin simppeli. 

Stout-suklaajuustokakku
200 g keksimurua (esim. digestive)
50 g voita sulatettuna
200 g tummaa suklaata paloiteltuna
2 dl stout-olutta
600 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
3 kananmunaa
  • murskaa keksit aivan hienoksi ja sekoita joukkoon sula voi
  • laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele muruseos sen päälle
  • paista pohjaa 150 asteisessa uunissa 15 minuuttia
  • laske uunin lämpötila 130 asteeseen
  • laita suklaa ja stout-olut kulhoon vesihauteen päälle ja sekoittele samalla kun suklaa sulaa
  • kun suklaa on sulanut ota kulho pois hauteesta ja anna suklaa-stout-seoksen jäähtyä hieman
  • laita tuorejuusto kulhoon ja vispaa joukkoon sokeri
  • vispaa sitten joukkoon kananmunat yksi kerrallaan
  • vispaa lopuksi tuorejuustoseoksen joukkoon suklaa-stout-seos ja sekoita tasaiseksi massaksi
  • kaada massa esipaistetun pohjan päälle ja kopauta vuokaa kunnolla, jotta ilmakuplat poistuvat
  • paista juustokakkua 130 asteessa aluksi 1 tunti ja tämän jälkeen laita uuni pois päältä ja jätä juustokakku vielä 1 tunniksi jälkilämpöön kypsymään loppuun asti
  • jäähdytä juustokakku ja anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen nauttimista
  • nauti juustokakku kermavaahdon ja stoutin kera

Juustokakun seuraksi valitsin Jyväskyläläisen Panimo Hiisi Hipan (http://www.panimohiisi.fi/hippa-maitokahvi-stout/), joka on maitokahvi-stout. Käytin samaa olutta juustokakussakin. Tämä stout on miellyttävän pehmeä ja kahvin paahteisuus tulee hienosti esiin yhdessä laktoosin tuoman pienen makeuden kanssa. Stoutin kahvisuus jatkaa hienosti juustokakun pehmeän suklaista makumaailmaa luoden varsin harmonisen kokonaisuuden. Todella kelpo maitokauppa-stout ja toimii varmasti monien suklaisten/kahvisten jälkiruokien seurassa.


-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti