lauantai 11. huhtikuuta 2015

Lammascurrya ja speltti-naanleipää


Alkon etiketti-lehdessä oli helpon ja maukkaan lammascurryn resepti, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla. Lammascurryn seuraksi kokkailin speltti-naanleipiä, tomaattisalsaa ja minttujogurttia.

Lammascurry
4 karitsan paahtopaistia (n. 800 g)

Marinadi
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 cm pala inkivääriä raastettuna
1 sitruunan mehu
0,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl punaviinietikkaa
2 tl curryjauhetta
2 tl garam masala jauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl fenkolinsiemeniä
suolaa ja mustapippuria
  • Leikkaa paahtopaisteista kalvot pois ja paloittele ne 2-3 cm kokoisiksi kuutioiksi
  • Jauha kaikki kuivamausteet morttelissa tasaiseksi mausteseokseksi
  • Yhdistä kaikki marinadin ainekset sekaisin
  • Pyörittele paahtopaistikuutiot marinadissa ja jätä marinoitumaan jääkaappiin yön yli

Kastike
3 punasipulia suikaloituna
3 laakerinlehteä
3 rkl chutneya (esim. mango tai luumu)
2 dl lihalientä
3 dl kuivattuja taateleita kuutioituna

  • Valuta lihapaloista ylimääräinen marinadi talteen ja ruskista lihapalat kahdessa erässä kuumalla pannulla voin ja öljyn seoksessa
  • Kuullota kattilassa sipuleita
  • Lisää sipuleiden joukkon ruskistetut lihapalat chutney, lihaliemi, taatelit ja laakerinlehdet
  • Anna hautua keskilämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia
  • Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla
Speltti-naanleipä
2 dl kädenlämpöistä vettä
1 pss kuivahiivaa (14 g)
5,5 dl spelttijauhoja
4 rkl turkkilaista jogurttia
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
  • Liuota kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen ja anna seistä 10 minuuttia
  • Lisää kulhoon loput ainekset ja vaivaa taikinaa 5-10 minuuttia
  • Anna kohota liinan alla noin 1-2 tuntia
  • Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele palloiksi
  • Anna kohota vielä 30 minuuttia liinan alla
  • Kaulitse taikinapallot ohuiksi leiviksi ja voitele ne kirkastetulla voilla tai oliiviöljyllä
  • Paista leipiä uunissa 250 asteessa grillivastuksen alla noin 1-2 minuuttia, kunnes leivät hieman ruskistuvat pinnalta
  • Laita kypsät leivät liinan alle, jotta ne pysyvät lämpimänä ja pehmeinä

Tomaattisalsa
1 punasipuli hienonnettuna
3 tomaattia hienonnettuna (siemenet poistettuina)
1 punainen chili hienonnettuna (siemenet poistettuina)
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
1 ruukku korianteria hienonnettuna

2 limen mehu
Sekoita ainekset keskenään

Minttujogurtti
1 ruukku minttua hienonnettuna
2 dl turkkilaista jogurttia
suolaa, pippuria, sitruunan mehua

Sit vaan kootaan naanleivän päälle kaikki ainekset ja nautitaan jonkun mehevän ja täyteläisen punkun kera.



-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti