Maa-artisokista valmistettu sosekeitto on kuulemma erittäin herkullista ja nyt se tuli itsekin todettua. Näistä simppeleistä raaka-aineista syntyy erittäin maukas ateriakokonaisuus.
Maa-artisokkakeitto
600 g kuorittua maa-artisokkaa
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1,5 dl valkoviiniä
5 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1,5 dl valkoviiniä
5 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
- Kuori ja paloittele maa-artisokat sekä hienonna sipulit. Kuullota kasviksia voissa ja öljyssä miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia.
- Lisää sitten kasvisten joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää myös kuuma kasvisliemi ja anna porista miedolla lämmöllä kannen alla kunnes maa-artisokat ovat pehmeitä.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää joukkoon kuohukerma ja anna kiehahtaa
- Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla
- Tarjoile keitto lämminsavulohen ja paahdettujen siemenien kanssa
- Viiniksi kannattaa ottaa vaikkapa hedelmäinen ja hapokas riesling
-MK
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti