Avokado sopii neutraalin makunsa ja kermaisen rakeenteensa vuoksi loistavasti juustokakkuun. Hieman limeä mukaan tuomaan raikkautta, niin johan on herkullista settiä.
Pohja
100 g voita
2 dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita kulhossa kuivat aineet ja lisää joukkoon voisula ja kananmuna. Sekoita kunnolla. Ota irtopohjakakkuvuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Painele taikina vuokaan ohueksi kerrokseksi sekä pohjalle että laidoille.
Laita vuoka jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Lämmitä uuni 200 C asteeseen ja paista pohjaa noin 12-15 minuuttia siten, että se saa hieman väriä pintaan. Anna pohjan jäähtyä.
Täyte
3 avokadoa
300 g tuorejuustoa
3 dl kuohukermaa
3 limen mehu ja kuori
4 liivatelehteä
1 vaniljatangon siemenet
1-2 rkl sokeria
Laita kulhoon avokadojen hedelmäliha ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja limen raastetut kuoret sähkövatkaimella
Laita erilliseen kulhoon kuohukerma, vaniljatangon siemenet ja sokeri. Vatkaa kermavaahdoksi
Sekoita kermavaahto avokadon ja tuorejuuston joukkoon.
Laita liivatelehdet veteen 5 minuutiksi. Purista limen mehut kattilaan ja kieuhauta. Purista liivatelehdistä ylimäääräinen vesi pois ja sekoita ne kuuman limemehun joukkoon kunnes ne sulavat.
Sekoita liivatelimeseos muun täytteen joukkoon sähkövatkaimella kunnes koostumus on aivan tasainen.
Siivilöi täyte jäähtyneen pohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin tekeytymään vähintään kuudeksi tunniksi. Täytteen siivilöinnin avulla saadaan limen kuoret pois täytteestä, koska ne ovat jo antaneet arominsa ja näin varmistutaan, että koostumus on täydellisen tasainen.
Sit vaan nauttimaan herkullisen raikkaasta juustokakusta.
-MK
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti