Perinteisen lohi- parsayhdistelmän tueksi sopii loistavasti
belugalinsseistä tehty lisäke ja raikas avokadomousse. Hyvää, raikasta ja
värikästä sapuskaa.
Avokadomousse
3 avokadoa
3 rkl ranskankermaa
1-2 limen mehu
suola, mustapippuri
Laita avokadot ja ranskankerma kulhoon ja soseuta
sauvasekoittimella kuohkeaksi mousseksi. Mausta limen mehulla, suolalla ja
mustapippurilla. Laita kylmään odottamaan.
Belugalinssit
3 dl belugalinssejä
6 dl vettä
1 dl manteleita kokonaisina
1 punasipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
kourallinen kirsikkatomaatteja puolitettuna
1 appelsiinin mehu
puntti basilikaa
Keitä belugalinssit kypsiksi pakkauksen mukaan suolalla
maustetussa vedessä. Lisää kokonaiset mantelit linssien keiton loppuvaiheessa
linssien joukkoon. Kuullota pannulla sipuleita kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää
pannulle aurinkokuivatut- ja kirsikkatomaatit ja sekoittele pari minuuttia.
Lisää sitten pannulle linssit ja mausta appelsiinimehulla ja tuoreella
basilikalla. Mausta vielä suolalla ja mustapippurilla lopuksi.
Lohi ja parsa
Lohifileetä 600 g
nippu vihreää parsaa
2 sitruunaa
suolaa, mustapippuria
Paloittele lohifilee ja nypi ruodot pois. Laita palat
uunivuokaan ja mausta reilulla suolalla ja pippurilla. Viipaloi sitruunat ja
lado ne lohipalojen päälle. Kuori parsat hellästi ja leikkaa kannasta puumainen
osa pois. Kierittele parsat pienessä määrässä oliiviöljyä ja mausta suolalla ja
mustapippurilla. Laita lohipalat uunivuossa uuniin 200 asteeseen ja anna olla
noin 10 minuuttia. Lisää tämän jälkeen parsat uunivuokaan lohipalojen päälle ja anna olla vielä
noin 10-15 minuuttia kunnes parsat ja lohi ovat kypsyneet.
Laita annos koolle ja nauti raikkaan hapokkaan valkkarin
kera.
-MK
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti