Itse tehty lasagne on hieman työläs, mutta todellakin kaiken
vaivan arvoinen. Hyvä tomaattikastike, täyteläinen juustokastike ja chorizo,
niin johan tulee hyvää.
Chorizo lasagne
500 g chorizo raaka-makkaraa
Viipaloi chorizo parin sentin paloiksi ja ruskista viipaleet
paistinpannulla ja ota viipaleet sivuun odottamaan.
Tomaattikastike
3 sipulia hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna
250 g kirsikkatomaatteja puolitettuna
3 rkl tomaattipyreetä
1 kg tomaattimurskaa
2 dl valkoviiniä
1 ruukku basilikaa
Kuullota öljyssä sipuleita ja chiliä miedolla lämmöllä 5-10
minuuttia. Lisää joukkoon kirsikkatomaatit, tomaattipyree, tomaattimurska ja
valkoviini. Hauduta tomaattikastiketta kunnes nesteestä on jäljellä noin
puolet. Lisää joukkoon ruskistetut chorizo viipaleet. Mausta suolalla,
mustapippurilla ja revi sekaan reilusti basilikaa.
Manchego-juustokastike
100 g voita
1 dl vehnäjauhoja
7 dl täysmaitoa
250 g manchegojuustoa raastettuna
suolaa ja mustapippuria
Raasta juusto ja ota siitä 2/3 osaa juustokastiketta varten
ja säästä loput lasagnen päälle. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot
vispilällä sekoittaen. Lisää maitoa hiljalleen koko ajan sekoittaen. Kun seos
alkaa kiehua, niin lisää joukkoon juustoraaste ja sekoita kunnes kastike on
tasainen. Ota pois liedeltä ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Lasagnen kokoaminen
Voitele vuoka ja kaada pohjalle hieman juustokastiketta.
Peitä vuoan pohja lasagnelevyillä ja lisää noin 1/3 tomaattikastikkeesta
levyjen päälle ja 1/3 juustokastikkeesta. Lado taas lasagnelevyjä
juustokastikkeen päälle ja jatka kokoamista kunnes ainekset loppuvat.
Päällimmäiseksi laitoin lasagnelevyjä, joiden päälle jätin hieman
juustokastiketta.
Laita lasagne uuniin 200 asteeseen. Anna olla uunissa 10
minuuttia ja tämän jälkeen levitä jäljelle jäänyt juustoraaste lasagnen päälle.
Anna olla vielä uunissa noin 20 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskistunut.
Anna vetäytyä noin puoli tuntia, kaada lasiin valkkaria ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti