torstai 23. tammikuuta 2014

Osso buccoa

Osso bucco on perinteinen italialainen ruoka, joka valmistetaan naudan potkasta. Jälleen kerran kiva haudutettava ruoka näin talviaikaan.

Osso bucco

1 kg naudan potkaa (4-5 kiekkoa)
2 rkl vehnäjauhoja
2 sipulia
2 varsisellerin vartta
4 valkosipulinkynttä
500 g tomaattimurskaa
2 tl sokeria
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
3 dl lihalientä
2 dl valkoviiniä

Pyöritellään potkan viipaleet vehnäjauhoissa ja maustetaan reilulla suolalla ja mustapippurilla. Ruskistetaan potkan viipaleet voissa pannulla ja otetaan sivuun. Ruskistus kannattaa tehdä hyvin, koska tämä vaihe antaa paljon makua ruokaan.

Sit laitetaan kattilan pohjalle loraus öljyä ja kuullotellaan kasviksia hetken aikaa kunnes ne alkavat saamaan hieman väriä. Lisätään kattilaan tomaattimurska, sokeri ja valkoviini. Huuhdellaan lihaliemellä paistinpannu, jossa potkat ruskistettiin ja lisätään lihaliemi kattilaan. Viimeiseksi lisätään kattilaan hienonnetut yrtit ja potkan viipaleet. Potkien tulisi olla kokonaan nestepinnan alla. Haudutetaan potkia uunissa 175 C asteessa noin 2-2,5 tuntia tai sitten liedellä keskilämmöllä välillä sekoitellen. Potkat ovat valmiit kun liha irtoaa luista kunnolla. Tarjoillaan vaikkapa speltin tai ohran kanssa ja nautitaan totta kai mehevän italialaisen punkun kera.

Osso bucon viimeistelee gremolata eli hienonnetaan ruukku persiljaa ja 2 valkosipulinkynttä aivan hienoksi. Raastetaan joukkoon kahden sitruunan kuori ja sekoitetaan kunnolla. Lisätään gremolataa annoksen päälle antamaan väriä ja makua.

-MK



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti