lauantai 9. heinäkuuta 2016

Beeramisu


Italian matkasta inspiroituneena tarjolla nyt beeramisua eli olut-tiramisua. Klassinen, helppo ja nopea jälkiruoka, johon olut käy loistavasti.

Beeramisu
4 keltuaista
4 rkl sokeria
8 rkl tummaa olutta
400 g mascarponea 
4 valkuaista
1,5 dl tummaa olutta
1,5 dl vahvaa kahvia
200 g savoiardi-keksejä
100 g tummaa suklaata raastettuna
  • vaahdota keltuaiset, sokeri ja olut kuohkeaksi vaahdoksi
  • sekoita mascarpone keltuaisvaahdon joukkoon
  • vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi
  • sekoita valkuaisvaahto hellästi mascarponevaahdon sekaan säilyttäen kuohkeus ja ilmavuus
  • sekoita olut ja kahvi keskenään
  • kasta keksit kokonaisina tai paloina kahvi-olutseoksessa riippuen teetkö beeramisun vuokaan tai suoraan tarjoiluastioihin
  • kasaa beeramisu kerrostamalla keksejä ja vaahtoa vuoronperään ja viimeistele pinta raastetulla suklaalla
  • anna tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia


Beeramisun seuraan otetaan luonnollisesti jokin kahvinen tumma olut. Virolaisen Sori Brewingin Coffee Gorilla Baltic Porter (http://www.alko.fi/tuotteet/936174/) on espressolla maustettu balttityylinen portteri. Oluesta löytyy hieno tasapaino kahvisuuden, maltaisuuden ja humaloinnin kesken. Miellyttävän kuiva ja aavistuksen katkeroinen jälkimaku, joka kestää suussa pitkään. Hieno olut sellaisenaankin ja tarjoaa hyvää vastapainoa aavistuksen makeammalle beeramisulle.


-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti