Viikuna ja sinihomejuusto ovat luodut toisilleen ja ne saavat hyvää taustatukea karamellisoidusta punasipulista ja saksanpähkinöistä tässä pizzassa.
Pizzapohja
2 dl kädenlämpöistä vettä
10 g tuorehiivaa
1 rkl hunajaa
4-5 dl spelttijauhoja
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
- liuota hiiva ja hunaja kädenlämpöiseen veteen
- lisää jauhot ja suola ja vaivaa taikinaa noin 5-8 minuuttia kunnes taikina alkaa olla elastinen ja kimmoisa
- lisää öljy ja jatka vaivaamista vielä 2-3 minuuttia kunnes öljy on hyvin sekoittunut taikinaan
- laita taikina kulhossa teketymään jääkaappiin mielellään yön yli
- jaa taikina kahteen osaan, kaulitse ne ohuiksi pizzoiksi ja voitele öljyllä reunat
Karamellisoitu punasipuli
2-3 punasipulia ohueksi viipaloituna
2 rkl muscovadosokeria
5 rkl balsamiviinietikkaa
suolaa, pippuria, öljyä
- kuullota sipuliviipaleita öljyssä pannulla noin 5 minuuttia
- lisää joukkoon muscovadosokeri ja balsamiviinietikka ja jatka kuullottamista noin 10-15 minuuttia kunnes sipulit ovat pehmenneet ja karamellisoituneet
- mausta lopuksi suolalla ja pippurilla
Pizzan paistaminen
- levitä karamellisoitu punasipuli pizzapohjan päälle
- levitä saksanpähkinät, viipaloidut viikunat ja sinihomejuustopalat pizzalle
- paista pizzaa uunissa pizzakivellä tai uunipellillä uunin alatasolla 250 asteessa noin 10 minuuttia
Ajattelin, että tälle pizzalle sopisi loistavasti vahva belgityylinen olut, josta löytyy makean maltaista runkoa ja täyteläistä makua. Malmgårdin Belge (http://www.alko.fi/tuotteet/778466/) on loistava olut ja se maistui erittäin hyvin tämän pizzan kanssa. Suolainen sinihomejuusto ja makean hapokas karamellisoitu punasipuli sulautuivat loistavasti Belgen makeaan ja täyteläiseen runkoon, jossa on mausteisuutta ja hedelmäisyyttä yhdistettynä riittävään humalointiin.
-MK
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti