Aasialaisen keittiön perus raaka-aineet eli inkivääri, chili, lime, kookos, kalakastike ja korianteri yhdistyvät sulavasti tässä katkarapu-kookospastassa. Mukavan mausteinen pasta talvi-iltaa lämmittämään.
Katkarapu-kookospasta (4 annosta)
300 g pastaa
1 punasipuli hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 cm pala inkivääriä raastettuna
2 limen mehu
250 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
125 g cashewpähkinöitä
2,5 dl kookoskermaa
1 rkl kalakastiketta
300 g katkarapuja
1 ruukku korianteria hienonnettuna
- laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta ohjeen mukaan ja tee samalla kastike
- laita pannulle punasipuli ja chili kuullottumaan pariksi minuutiksi
- lisää inkivääri ja valkosipuli ja jatka kuullottamista pari minuuttia
- lisää pannulle limen mehu, kirsikkatomaatit ja cashewpähkinät ja jatka kuullottamista pari minuuttia
- lisää kookoskerma ja kalakastike ja kiehauta kastike
- anna kastikkeen keittyä kasaan pari minuuttia
- ota pannu pois liedeltä ja lisää joukkoon katkaravut ja korianteri ja anna katkarapujen lämmetä pari minuuttia
- sekoita kastike pastan kanssa kattilassa sekaisin
Pastan seuraksi kannattaa ottaa jokin aromaattinen ja ryhdikkäästi humaloitu olut kuten vaikkapa Stadin Panimon American Session Ipa (https://untappd.com/b/stadin-panimo-stadin-american-session-ipa/1272433). Mukavan aromaattinen, raikas ja melko tuhdisti humaloitu olut, joka pärjää tämän ruoan seurassa ihan kohtalaisesti. Maitokauppaolueksi runko jää hieman ohueksi, mutta muuten varsin hyvä ipa.
-MK
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti