Semifreddo on helppo jälkiruoka, jota pystyy modifioimaan monella tapaa. Kyseessä on tavallaan ”puoli-jäätelö”, jossa tehdään kolme vaahtoa ja ne yhdistetään varoen, jotta ilmavuus säilyy. Semifreddoa voi maustaa marjoilla, pähkinöillä, kastikkeilla jne. Tähän todella raikkaaseen mustaherukka-semifreddoon yhdistin marenkia ja kinuskia.
Mustaherukka-semifreddo
1 vaniljatangon siemenet
2 rkl sokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
2 dl kuohukermaa
3 dl jäisiä mustaherukoita (tai vaikkapa karpaloita)
- vatkaa yhdessä kulhossa keltuaiset, sokeri ja vaniljatangon siemenet kuohkeaksi vaahdoksi
- vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi
- vatkaa kolmannessa kulhossa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi
- yhdistä vaahdot varovasti toisiinsa ja sekoita joukkoon jäiset mustaherukat
- Laita semifreddo astiassa pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi
Marengit
2 valkuaista
2 rkl sokeria
- vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi
- lusikoi tai pursota vaahto leivinpaperin päälle pieniksi keoiksi
- paista marenkeja 100 asteisessa uunissa noin yksi tunti
- laita uuni pois päältä ja avaa uunin luukku raolleen, jotta marengit vielä kuivuvat sopivasti jäähtyessään
Kinuski
1 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
- sulata sokeri kattilassa ja anna sen hieman karamellisoitua
- lisää sokerin joukkoon kuohukerma
- anna kinuskin tekeytyä miedosti poristen muutaman minuutin
- Ota haluamasi määrä semifreddoa sulamaan 15 minuutiksi ennen tarjoilua
- Kokoa annos komponenteista ja nauti
- Muista, että sulanutta semifreddoa ei saa pakastaa uudestaan
-MK
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti