torstai 12. maaliskuuta 2015

Mustaherukka-semifreddo marengin ja kinuskin kanssa


Semifreddo on helppo jälkiruoka, jota pystyy modifioimaan monella tapaa. Kyseessä on tavallaan ”puoli-jäätelö”, jossa tehdään kolme vaahtoa ja ne yhdistetään varoen, jotta ilmavuus säilyy. Semifreddoa voi maustaa marjoilla, pähkinöillä, kastikkeilla jne. Tähän todella raikkaaseen mustaherukka-semifreddoon yhdistin marenkia ja kinuskia.

Mustaherukka-semifreddo
1 vaniljatangon siemenet
2 rkl sokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
2 dl kuohukermaa
3 dl jäisiä mustaherukoita (tai vaikkapa karpaloita)
  • vatkaa yhdessä kulhossa keltuaiset, sokeri ja vaniljatangon siemenet kuohkeaksi vaahdoksi
  • vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi
  • vatkaa kolmannessa kulhossa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi
  • yhdistä vaahdot varovasti toisiinsa ja sekoita joukkoon jäiset mustaherukat
  • Laita semifreddo astiassa pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi

Marengit
2 valkuaista
2 rkl sokeria
  • vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi
  • lusikoi tai pursota vaahto leivinpaperin päälle pieniksi keoiksi
  • paista marenkeja 100 asteisessa uunissa noin yksi tunti
  • laita uuni pois päältä ja avaa uunin luukku raolleen, jotta marengit vielä kuivuvat sopivasti jäähtyessään

Kinuski
1 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
  • sulata sokeri kattilassa ja anna sen hieman karamellisoitua
  • lisää sokerin joukkoon kuohukerma
  • anna kinuskin tekeytyä miedosti poristen muutaman minuutin
  • Ota haluamasi määrä semifreddoa sulamaan 15 minuutiksi ennen tarjoilua
  • Kokoa annos komponenteista ja nauti
  • Muista, että sulanutta semifreddoa ei saa pakastaa uudestaan
-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti