Täyttävä ja herkullinen kana-katkarapu-salaatti saa hyvää luonnetta seesamöljy- ja soijakastikkeesta
Kana-katkarapu-salaatti
Kanan rintafilettä
Katkarapuja
rucolaa
jääsalaattia
kirsikkatomaatteja
tuoretta mangoa
cashewpähkinöitä paahdettuna
Kypsennä kanan rintafile ja leikkaa siivuksi. Sekoita kaikki salaatin ainekset kulhossa
Seesamöljy-soijakastike
0,5 dl seesamöljyä
1 dl rypsiöljyä
3-5 rkl soijaa
1-2 appelsiinin mehu
1 dl seesaminsiemeniä paahdettuna
1 punainen chili
2 valkosipulinkynttä
Hienonna chili ja valkosipuli. Laita paistinpannulle seesamöljy ja rypsiöljy. Kuumenna öljy melko kuumaksi ja lisää joukkoon chili ja valkosipuli. Paista chiliä ja valkosipulia kunnes ne saavat väriä ja paahtuvat. Siivilöi sitten öljy talteen. Chili ja valkosipuli heitetään pois eli niistä vain otettiin makua öljyyn. Kannattaa varoa ettei kuumenna öljyä liikaa, koska chili ja valkosipuli ottavat väriä todella nopeasti. Sekoita sitten öljyn joukkoon soija ja appelsiinin mehu. Paahda pannulla seesaminsiemenet nopeasti ja lisää kastikkeen joukkoon. Näin kastikkeesta tulee paahteinen, suolainen ja raikas.
Laita salaattia lautaselle ja päälle reilusti kastiketta. Ruokajuomana maistui erittäin raikas brittiläinen IPA nimeltään Thwaites IPA. Tuoksultaan olut on raikkaan hedelmäinen ja karamellinen. Maultaan olut on raikkaasti humaloitu, tasapainoisen maltainen, aavistuksen keksimäinen ja toffeinen. Hyvää bitterisyyttä jälkimaussa. Raikkaan rapsakka IPA, joka toimi loistavasti yhteen salaatin raikkauden, paahteisuuden ja suolaisuuden kanssa.
-MK
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti