lauantai 12. heinäkuuta 2014

Pizzaa lohesta ja chorizosta

Tuli hommattua pizzakivi, jonka avulla saa mukavan rapsakan pizzapohjan.  Raikas lohipizza ja mehevä chorizopizza kyllä upposivat erinomaisesti kun kaverin kanssa iltaa istuttiin viinipullon tai kahden kera. Tykästyin kyllä eritoten tähän lohipizzaan, jonka raikas tuorejuusto, hapokas marinoitu punasipuli, pehmeän kermainen avokado ja savuinen lohi loivat kyllä huikean makuyhdistelmän.

Pizzapohja (2 kpl 30 cm pizzoja)
3 dl durum vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
2 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa

Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja sekoita joukkoon kuivahiiva. Sekoita jauhot ja suola keskenään. Lisää sitten jauhot ja oliiviöljy kulhoon ja vaivaa taikinaa noin 5-10 minuuttia. Anna taikinan kohota liinan alla noin pari tuntia huoneenlämmössä. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile niistä noin 30 cm halkaisijaltaan olevat pizzapohjat

Lohipizza
Tuorejuustoa
sitruunan mehua
rucolaa ja pinaattia
avokadoa
marinoitua punasipulia (2 punasipulia, 1 dl punaviinietikkaa, 2 rkl oliiviöljyä, ruohosipulia, ripaus sokeria)
lämminsavulohta

Mausta tuorejuusto sitruunan mehulla ja suolalla ja pippurilla. Valmista myös marinoitu punasipuli etukäteen leikkaamalla punasipuli renkaiksi, joiden sekaan sekoitetaan muut ainekset.

Lämmitä uuni ja pizzakivi 250 asteeseen. Laita sitten pizzapohja kiven päälle ja sivele pintaan oliiviöljyä. Laita sitten pizzapohja uunin alatasolle noin 7-10 minuutiksi kunnes se on rapea ja saanut hieman väriä. Anna pizzapohjan hieman jäähtyä

Levitä jäähtyneen pizzapohjan päälle tuorejuustoa ja sen päälle muut ainekset.



Tomaattikastike
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna
oliiviöljyä
1 tlk tomaattimurskaa
1 dl vettä
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
tuoretta basilikaa hienonnettuna
suolaa, mustapippuria

Kuullota oliiviöljyssä valkosipulia ja chiliä. Lisää sitten kattikaan tomaattimurska ja huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi kattilaan. Lisää kattilaan myös punaviinietikka, hunaja ja tuore basilika. Anna kastikkeen keittyä kasaan kunnes se on sopivan paksua. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Chorizopizza
Chorizo-raakamakkaraa
tomaattikastiketta
mozzarellaa viipaleina
juustoraastetta
kirsikkatomaatteja puolitettuina

Viipaloi chorizo sopiviksi viipaleiksi ja paista niihin nopeasti pintaväri pannulla. 

Anna pizzakiven taas lämmetä 250 asteisessa uunissa. Laita pizzapohja kiven päälle ja levitä tomaattikastiketta sopivasti. Aseta sitten muut ainekset pizzaan ja anna pizzan olla uunissa 250 asteessa uunin alatasolla noin 10-15 minuuttia kunnes juustoraaste on saanut hieman väriä. 



Molempien pizzojen seurana maistuu raikas valkoviini. Erityisesti lohipizzan kanssa maistuu erinomaisesti jokin raikkaan hapokas ja hedelmäinen valkkari, esimerkiksi ranskalainen Domaine Zinck Riesling Prestige 2013 (http://www.alko.fi/tuotteet/007363/?fromsearch=true) tai vaikkapa yhdysvaltalainen District 7 Sauvignon Blanc 2012 (http://www.alko.fi/tuotteet/550207/?fromsearch=true).

-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti