maanantai 7. heinäkuuta 2014

Naudan kuvetta chimichurri-kastikkeella, uusia perunoita ja parsaa


Marinoitu naudan kuve saa seurakseen yrttisen chimichurri-kastikkeen, parsaa ja uusia perunoita.

Naudan kuve
0,5 kg naudan kuvetta
1 dl punaviiniä
1 dl oliiviöljyä
0,5 dl soijaa
2 valkosipulinkynttä
timjamia, oreganoa
suolaa, pippuria

Siisti naudan kuvepalat ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita kuvepalat muovipussiin marinadin kanssa vähintään pariksi tunniksi ja mielellään yön yli.

Ota kuvepalat hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Pyyhi marinadi pinnalta pois ja paista pannulla tai grillissä väri molemmille puolille nopeasti. Laita lopuksi uuniin 150 asteeseen, kunnes sisälämpötila on noin 55 astetta. Laita folioon vielä vetäytymään 10 minuutiksi ennen viipaloimista.

Parsaa ja uusia perunoita
1 nippu parsaa keitettynä
0,5 kg uusia perunoita keitettynä
250 g kirsikkatomaatteja puolitettuna
2-3 salottisipulia viipaloituna
suolaa, pippuria

Keitä parsa ja uudet perunat sopivan kypsiksi. Kuullota pannulla salottisipuleita voin ja öljyn seoksessa. Pieni perunoita ja parsoja ja lisää ne pannulle. Lisää lopuksi kirsikkatomaatit pannulle. Parsa ja perunat saavat ottaa hieman väriä.

Chimichurri-kastike
1 dl oliiviöljyä
0,5 dl punaviinietikkaa
kourallinen tuoretta timjamia
kourallinen tuoretta oreganoa
kourallinen villirucolaa tai lehtipersiljaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Laita kaikki ainekset kulhoon ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Yrttien määrällä säädetään kastikkeen koostumus ja paksuus.

Sit vaan annos esille ja seuraksi jotain mehevää punkkua. Itsellä oli yhdysvaltalaista Obsession Red viiniä (http://www.alko.fi/tuotteet/484797/). Tuoksultaan viini on marjaisen mehukas, mustikkainen ja melko täyteläinen. Maku on marjaisa, puolimakea, keskitäyteläinen, varsin mehuisa, mustikkainen ja karhunvatukkainen. Ihan ok peruspunkku ja hinta-laatusuhteeltaan 14 € viiniksi tyydyttävä. Hyvin viini maistui tämän ruoan kanssa.




-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti