torstai 10. heinäkuuta 2014

Limepiirakka


Tää on raikas ja makea limepiirakka, joka on erittäin helppo tehdä.

Pohja
200 g digestive keksejä murskattuna
100 g sulatettua voita
1 dl mantelirouhetta

Murskaa keksit aivan hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi ja mantelirouhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja esipaista uunissa 175 asteessa noin 8-10 minuuttia.

Täyte
8 keltuaista
2 tlk kondensoitua maitoa
5 limen mehu
3 limen kuori

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään.

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista piirakkaa uunissa 175 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes täyte on juuri ja juuri hyytynyt keskeltä.

Marenki
3 valkuaista
175 g hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria

Laita valkuaiset ja sokerit isoon kulhoon. Aseta kulho kiehuvan vesikattilan päälle. Vatkaa käsivispilällä valkuaisia ja sokeria, kunnes sokeri on täysin sulanut ja seoksesta tulee lähes polttavan kuuma.

Ota sitten kulho pois vesikattilan päältä ja jatka vatkaamista sähkövatkaimella niin pitkään, että marenki on täysin jäähtynyt ja se on kiiltävää tasaista tahnaa. Tässä kestää noin 15-20 minuuttia, joten hieman kärsivällisyyttä vaaditaan mutta sähkövatkain tekee onneksi työn.

Levitä marenki jäähtyneen piirakan päälle ja laita vielä uuniin grillivastuksen alle noin 5 minuutiksi, kunnes marenki on saanut hieman väriä.

Näin piirakka on valmis ja maistuu parhaiten aivan kylmänä.



-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti