torstai 8. toukokuuta 2014

Kanaa ja parsaa appelsiiniohraton- ja kastikkeen kera


Mehevä kanan rintafilee ja parsa saa tässä raikasta tukea appelsiinista.

Appelsiiniohratto
2 salottisipulia hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 appelsiinin mehu ja kuori raastettuna
1 rkl timjamia
3 dl ohraa
6-7 dl kanalientä
1 dl parmesaania raastettuna
250 g kirsikkatomaatteja puolitettuna
voita ja öljyä

Kuullota kattilassa sipuleita voin ja öljyn seoksessa. Lisää sitten kattilaan appelsiinin mehu, raastettu kuori ja timjami. Lisää ohranjyvät ja sekoittele pari minuuttia. Ala lisätä pikku hiljaa kuumaa kanalientä sekoitellen. Kun ohra on kypsynyt, niin lisää joukkoon parmesaaniraaste ja kirsikkatomaatit ja ota appelsiiniohratto pois liedeltä odottamaan.

Appelsiinikastike
2 salottisipulia hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl vaaleaa balsamicoa
2 rkl madeiraviiniä
2 appelsiinin mehu ja kuori raastettuna
1 rkl vehnäjauhoja
3-5 dl kanalientä

Kuullota sipuleita laakeassa kattilassa tai paistinpannussa voin ja öljyn seoksessa. Lisää sipuleiden joukkoon balsamico, madeiraviini sekä appelsiinien mehu ja raastettu kuori. Sekoittele hetken aikaa. Lisää sitten 1 rkl vehnäjauhoja ja sekoita tasaiseksi. Ala sitten lisätä kanalientä sen mukaan, että miten paksua kastiketta haluaa. Anna kastikkeen kiehua jonkin verran kasaan makujen voimistamiseksi.

Kanan rintafileet ja parsat
4 kpl kanan rintafileitä
1 nippu parsaa
suolaa, mustapippuria, öljyä ja voita

Mausta huoneenlämpöiset kanan rintafileet suolalla ja mustapippurilla. Ruskista fileet molemmilta puolilta voin ja öljyn seoksessa. Laita sitten fileet uunipellille, laita sisälämpötilamittari fileen paksuimpaan kohtaan ja kypsennä ne uunissa 150 asteessa kunnes sisälämpötila on 71 astetta. Mikäli et omista sisälämpötilamittaria, niin kypsymisessä kestää noin 15-20 minuuttia. Leikkaa parsoista puumainen kantaosa pois ja pyörittele ne kevyesti öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita parsat yhtäaikaa kanojen kanssa uuniin ja anna niiden kypsyä noin 20 minuuttia kunnes ne ovat sopivan napakoita. Ota fileet pois uunista ja kääri folioon vetäytymään 5 minuutiksi ennen leikkaamista viipaleiksi.

Sit vaan annos esille ja seuraksi jotain hapokasta ja mausteisen hedelmäistä valkkaria. Itävaltalainen
Sepp Moser Grüner Veltliner Gebling 2012 (http://www.alko.fi/tuotteet/599447/?fromsearch=true) on tuoksultaan trooppisen hedelmäinen, mineraalinen, yrttinen ja viheromenainen. Maultaan viini on keskihapokas, puolikuiva, kypsän hedelmäinen, hunajainen, yrttinen ja aavistuksen mineraalinen. Tämä Grüner Veltliner rypäleestä valmistettu viini on mielestäni varsin tasapainoinen, aromikas ja todella kypsän hedelmäinen viini, joka toimi tämän ruoan kanssa oikein hyvin. Hinta-laatusuhteeltaan 17 € viiniksi tämä on kelpo ostos.


-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti