perjantai 30. toukokuuta 2014

Naudan kuvetta mole-kastikkeen ja mangosalsan kera

Naudan kuve tulee nykyään todella usein esiin kokkien puheissa ja kuve onkin jonkin sortin trendiliha ollut viime aikoina. Cittarin lihatiskistä löytyi australialaista naudan kuvetta ja kyllähän sitä piti kokeilla. Täytyy kyllä sanoa, että kyseessä on erittäin mehevä lihakimpale, jonka valmistaminen ei eroa fileestä. Pannulla vaan pinnat kiinni ja sit uuniin ja sisälämpötila noin 55  astetta, niin pysyy mehevän mediumina. Kylkeen sopi erinomaisesti mole-kastike, raikas mangosalsa ja ranskalaiset.

Naudan kuve
naudan kuvetta
suolaa, mustapippuria, voita ja öljyä

Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista voin ja öljyn seoksessa kovalla lämmöllä noin minuutin verran molemmilta puolilta. Laita sitten liha uuniin 120 asteeseen, kunnes sisälämpötila on 55 astetta. Laita liha vetäytymään folioon 10 minuutiksi ja leikka sitten ohuiksi viipaleiksi tarjolle.

Mangosalsa
1 mango kuutioituna
1 punasipuli kuutioituna
3 tomaattia kuutioituna
1 punainen chili hienonnettuna
puntti korianteria hienonnettuna
1-2 limen mehu
ripaus sokeria
loraus öljyä
suola, pippuri

Sekoita ainekset keskenään ja mausta sopivaksi.


Ruokajuomana maistui Stadin Panimon American Black Lager (http://www.alko.fi/tuotteet/701204/?fromsearch=true), jonka melko voimakas humalointi ja kahvisen suklainen paahtomaltaisuus iski täydellisesti lihaan ja mole-kastikkeeseen. Hieman epäilytti aluksi, että miten tumma lager menee mangosalsan kanssa, mutta kyllä sekin makuhdistelmä toimi ja tässä oluessa on myös kivaa yrttistä mausteisuutta, joka toi tukea tällekin saralle. Ihan kelpo tumma lager olut.





-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti