lauantai 20. helmikuuta 2016

Mausteinen makkarakeitto


Pitkästä aikaa teki mieli tehdä makkarakeittoa. Tämän mausteisen makkarakeiton makumaailma rakentuu fenkolin, kuivamausteiden ja appelsiinin ympärille. Vehnäolut tuo lisäksi mukavaa aromaattisuutta liemeen.

Mausteinen makkarakeitto
1 tl fenkolisiemeniä
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl kuminansiemeniä 
1 punasipuli hienonnettuna
1 fenkoli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna (siemenet poistettuna)
700 g perunaa kuorittuna ja paloiteltuna
5 dl vehnäolutta
5 dl kasvislientä
400 g tomaattimurskaa
500 g makkaraa (krakovanmakkaraa ja bratwurstia) paloiteltuna ja ruskistettuna
1 ruukku villirucolaa hienonnettuna
1 appelsiinin kuori ja mehu

  • Murskaa aluksi kuivamausteet (siemenet) morttelissa hienoksi jauheeksi
  • laita isoon kattilaan punasipuli ja fenkoli kuullottumaan viideksi minuutiksi
  • lisää valkosipuli ja chili ja jatka kuullottamista pari minuuttia
  • lisää sitten perunat ja jauhetut mausteet ja jatka kuullottamista noin viisi minuuttia
  • lisää vehnäolut ja kasvisliemi kattilaan ja anna keiton porista noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä mutta vielä napakoita
  • ruskista tällä välin makkarapalat pannulla
  • lisää makkarat ja tomaattimurska keittoon ja anna porista vielä 5-10 minuuttia
  • ota kattila pois liedeltä ja lisää viimeiseksi villirucola ja appelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla
-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti