sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Lakritsipannacotta



Lakritsi on suurta herkkuani ja se maistuu hyvin myös pannacotan muodossa. Tässä lakritsipannacotassa käytän sekä lakritsia että lakritsijuurijauhetta. Kermainen ja täyteläinen pannacotta saa hieman tasapainoa raikkaasta mangosta ja vadelmista.

Lakritsipannacotta
3 dl kuohukermaa
3 dl maitoa
50 g lakritsia hienonnettuna
2 rkl lakritsijuurijauhetta
2 kpl liivatelehtiä
  • laita kattilaan liivatelehtiä lukuunottamatta kaikki ainekset ja kuumenna (ei tarvitse kiehua) niin pitkään sekoitellen, että lakritsipalat ovat liuenneet
  • ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon liivatelehdet
  • laske altaaseen kylmää vettä ja aseta kattila sinne puoliksi ja sekoita massaa kunnes se on lähes huoneenlämpöistä (tämän tarkoitus on estää kerrosten erottuminen jääkaapissa hyytymisen aikana)
  • jaa massa valitsemiisi vuokiin tai astioihin ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi

Lisäksi
vadelmia 
mangokuutioita
limen mehua
lakritsisuolaa
kookoslastuja

  • sekoita kulhossa vadelmien ja mangokuutioiden joukkoon hieman limen mehua ja ripaus lakritsisuolaa ja lusikoi hyytyneiden pannacottien päälle
  • viimeistele annokset kookoslastuilla

-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti