perjantai 7. helmikuuta 2014

Alkon käsityöläisoluet ovat saapuneet!

Nyt kaikki oluen ystävät täyttä laukkaa alkoon hakemaan uniikkeja käsityöläisoluita (http://www.alko.fi/kampanjoita/era-uniikkeja-kasityolaisoluita/), jotka saapuivat myyntiin tämän viikon maanantaina. Mukana on 12 kotimaista olutta pienpanimoilta sekä 3 ulkomaista tuotetta. Kaikki oluet vaikuttavat mielenkiintoiselta, joten kyllähän ne täytyy maistella läpi. Tässäpä tulisi ensimmäiset arviot kolmesta kotimaisesta stoutista.

 Prykmestarin Kahvi Stout: Tuoksultaan tämä kahvi stout on suklainen, rusinainen, luumuinen ja hennon paahteinen. Kahvia on melko miedosti havaittavissa. Maultaan tämä olut on melko paahteinen ja kuiva. Kahvi maistuu mielestäni liian miedosti ja muutenkin maku on melko lyhyt. Suutuntuma on jotenkin oudon kova ja hapokas, mikä ei mielestäni kuulu stouttiin ollenkaan. Aavistus suklaata ja paahteista mallasta myös maussa mukana. Pieni pettymyt oli tämä kahvi stout. Tuskin tulee ostettua toistamiseen.


 
Teerenpelin Mokkamatti: Mokkamatti on myös kahvi stout ja jo heti kättelyssä tämän oluen olemus on vakuuttavampi kuin prykmestarin version. Tuoksu on paahteinen, suklainen ja kahvinen. Myös hedelmäisyyttä ja hieman lakritsia havaittavissa. Maku on pehmeän hedelmäinen ja suklainen. Kahvi maistuu tässä oluessa selvästi enemmän. Jälkimaku on kuivahko ja paahteinen. Tämä on oikein nautinnollinen kahvi stout, joka on täyteläinen ja pehmeä. Pitkästä jälkimausta myös plussaa. Ostan kyllä uudestaan.


Stadin panimon Double Oat Malt Stout: Tämän kaura stoutin tuoksu on karamellisen hedelmäinen, aavistuksen paahteinen ja suklainen. Myös ripaus vaniljaa joukossa. Maultaan tämä olut on paahteisen kahvinen, kuiva ja täyteläinen. Jälkimaussa tuntuu kivasti humalointi. Kaura tuo kivaa pehmeyttä mallaspohjaan. Oikein hyvä, pehmeä ja aromikkaan kuiva stout. Tykkäsin paljon ja ostan kyllä lisää varastoon.

No niin kolme ensimmäistä maistettu ja 12 jäljellä. Palataanpa taas asiaan seuraavien maisteluiden kera.

-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti