sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Tex-mex-jauhelihapiiras


Suolaisia piiraita en ole vielä kokkaillut ollenkaan, joten avataanpa peli tälläkin saralla mausteisella tex-mex-jauhelihapiiraalla.

Tex-mex-jauhelihapiiras

Pohja
150 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
2-3 rkl vettä
1 tl suolaa

Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää joukkoon pieneksi kuutioitu jääkaappikylmä voi ja nypi seos murumaiseksi. Lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita taikinapalloksi. Laita taikinapallo tekeytymään jääkaappiin muovikelmussa vähintään tunniksi. Ota taikina jääkaapista ja kaulitse ympyräksi. Asettele taikina piirakkavuoan pohjalle ja seinämälle. Piirakkavuoan halkaisija tulisi olla noin 22-26 cm. Esipaista piirakkapohjaa uunissa 200 asteessa 10 minuuttia ja ota pois.

Täyte
400 g naudan jauhelihaa
1 punainen sipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna
1 paprika kuutioituna
1/2 dl vettä
1 pss taco-mausteseosta
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
150 g juustoraastetta

Ruskista jauheliha pannulla ja lisää joukkoon sipulit, chili ja paprika. Lisää joukkoon vesi ja taco-mausteseos. Sekoita hyvin ja ota pannu pois liedeltä ja anna jauhelihaseoksen jäähtyä siinä hieman. Sekoita kulhossa kananmunat, ruokakerma ja juustoraaste sekaisin. Sekoita lopuksi jauhelihaseos muna-kerma-juusto-seokseen. Lisää täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle. Laita vielä täytteen päälle puolitettuja kirsikkatomaatteja ja jalopeno-viipaleita tai peperonipaprikoita paloiteltuna. Paista piirasta 200 asteessa 30-40 minuuttia siten, että piiras saa hieman väriä pintaansa.

Piiraan kanssa tuli maisteltua alkon uutuuksista saksalaista vehnäolutta eli Erdinger Schneeweissea (http://www.alko.fi/tuotteet/750816/?fromsearch=true). Tuoksu on melko vehnäinen ja hieman banaaninen ja toffeinen. Maku on hedelmäinen ja banaaninen. Aavistuksen toffeinen ja mausteinen. Melko täyteläinen ja maltainen vehnäolut. Ihan perushyvä vehnäolut mutta ei nyt suurempia intohimoja herätä.

-MK


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti