keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Rousal Brygghus


Vuoden 2012 lopussa Turun saaristossa perustettiin pienpanimo nimeltään Rousal Brygghus. Kyseisen panimon tuotteista ainakin Rousal Brygghus Pilsneriä löytyi Porvoon citymarketista ja Rousala Bockia Helsingin Arkadian alkosta. Tässä vielä pari linkkiä kyseisestä panimosta: (http://olutverkko.wordpress.com/2013/01/15/turun-saaristossa-kaynnistyy-oma-panimo-rousal-brygghus/)
(https://www.facebook.com/RousalBrygghus)

Rousal Brygghus Pils: Kyseessä on pilsneri, joka on väriltään tumman ruskea ja kullertava. Tuoksu on makean maltainen ja humalointi on melko vahva. Kokonaisuudessaan maku on raikas, ryhdikäs, maltainen ja paahteinen. Makeus ja bittermäisyys ovat hyvässä balanssissa. Mielestäni oikein hyvä pilsneri, jota suosittelen kokeilemaan jos vaan jostain löydät.

Rousala Bock: Kyseessä on vahva bock-tyylinen olut, jonka tuoksu on hennon karamellinen ja  maltainen. Lasiin muodostuu todella hieno vaahto kaadettaessa. Maku on mehevän maltainen, kahvinen ja suklainen. Oluessa on hyvä runko ja suutuntuma on miellyttävän pehmeä. Todella maukas bock-olut, jota siis löytyy tuolta Helsingin Arkadian alkosta. Suosittelen ehdottomasti hakemaan pullon tai pari. (http://www.alko.fi/tuotteet/789654/?fromsearch=true)

Näiden kahden oluen lisäksi Rousal Brygghus:lla on ainakin ale-olut tuotevalikoimassaan, joten pitää yrittää vielä sellainen kaivaa esiin jostain. Todella mielenkiintoisen oloinen pienpanimo, jonka ensimmäiset tuotteet ainakin vakuuttivat minut. Kannattaa kokeilla.

-MK

1 kommentti: