sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Kuhaceviche






Ceviche tarkoittaa kalaruokaa, jossa kala on raakakypsytetty limen mehulla. Kyseessä on todella helppo ja nopea ruoka. Itse käytin kuhaa, mutta vaihtoehtoisesti voi käyttää vaikkapa lohta tai siikaa.

Kuhaceviche

300 - 400 g kuhaa fileenä (tai siikaa tai lohta)
1 punasipuli hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna
4 limen mehu
100 g keitettyjä ravunpyrstöjä
suolaa ja mustapippuria

Eli otetaan kalafileestä ruodot pois ja kuutioidaan melko pieneksi eli noin 1 cm kuutioiksi. Hienonnetaan sipuli ja chili. Laitetaan kaikki ainekset kulhoon ja puristetaan päälle limen mehut ja maustetaan suolalla ja mustapippurilla. Annetaan marinoitua jääkaapissa muutama tunti ja laitetaan annokset tarjolle. Itse söin cevichen romaine-salaatin lehdiltä. Cevichen seuraksi kannattaa ottaa pehmeän hapokas ja raikas valkoviini. Liian hapokasta valkkaria ei kannata ottaa, koska cevichessä oleva chili olisi liiankin pistävää liian hapokkaan viinin kanssa.

Itse koppasin alkosta mukaan ranskalaista Gewurztraminer 'Hugel' 2011 (http://www.alko.fi/tuotteet/526087/?fromsearch=true). Tuoksu on raikas ja kypsän hedelmäinen. Persikkainen, omenainen ja aavistuksen yrttinen. Maultaan viini on pehmeän hapokas, puolikuiva, kypsän hedelmäinen ja aavistuksen hunajainen. Todella maukas ja miellyttävä viini, jossa kypsä hedelmäisyys yhdistyy hienoiseen yrttisyyteen ja mausteisuuteen varsin pehmeästi. Toimi todella hyvin cevichen kanssa. Hinta-laatusuhteeltaan 19 € viiniksi kelpo ostos.

-MK






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti