sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Kukkakaalia kolmella tapaa


Lempeän makuinen kukkakaali taipuu moneksi. Tässä alkuruokatyyppisessä annoksessa kukkakaalia on kolmessa muodossa eli pannacottana, raakana ja paahdettuna. Tarkoitus on yhdistellä kuumaa, kylmää, pehmeää ja rapeaa.

Kukkakaali-pannacotta
nokare voita ja öljyä
300 g kukkakaalia paloiteltuna
3 dl vettä
1 tl suolaa
2 dl kermaa
2 tl valkoviinietikkaa
2 liivatelehteä
  • Kuullota kukkakaalin paloja voissa ja öljyssä hetken aikaa
  • lisää kattilaan vesi ja suola ja anna porista noin 10 minuuttia kunnes kukkakaali on kypsää
  • lisää kerma ja kiehauta
  • aja sauvasekoittimella tasaiseksi ja lisää valkoviinietikka
  • sekoita joukkoon vedessä lionneet liivatelehdet
  • jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa sekoitellen huoneenlämpöiseksi
  • kaada annosvuokiin tai vaikka suoraan tarjoiluastioihin ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli

Kukkakaali-couscous
kukkaalia raasteena
retiisiä pieninä kuutioina
korianteria hienonnettuna
sitruunan mehua
suolaa, pippuria ja öljyä
  • sekoita kulhossa kukkakaaliraaste ja retiisikuutiot ja lisää mausteita oman maun mukaan

Kukkaali paahdettuna
kukkakaalia paloina
suolaa, pippuria, juustokuminaa ja öljyä
  • laita kukkakaalin palat uunivuokaan ja sekoita joukkoon loraus öljyä ja mausteita
  • paahda uunissa 200 asteessa noin 20-30 minuuttia kunnes kukkakaali on kypsää ja sopivasti paahtunut

Tämä annos kaipaa seurakseen hedelmäisen raikkaan ja aavistuksen mausteisen oluen. Kesäisen raikkaat witbierit ovat hyvä vaihtoehto ja alkosta löytyikin mielenkiintoinen japanilainen Kiuchi Hitachino Nest White Ale (http://www.alko.fi/tuotteet/954794/). Oluesta löytyy vehnäistä raikkautta ja hieman appelsiinia, korianteria, pippuria ja belgityylistä hiivaisuutta. Mukavan pirskahteleva suutuntuma ja aavistuksen kuiva jälkimaku. Mielestäni mainio witbier ja toimii hyvin myös tämän ruoan seurassa. Kesäjuoma parhaimmillaan ja hyvä vaihtoehto klassiselle Hoegaarden Witbierille.


-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti