sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Kanaa, parsaa ja maissia


Kesä lähestyy, joten on aika siirtyä kohti hieman kevyempiä ruokia. Parsakausi on jo hyvän aikaa ollut käynnissä ja parsoja kannattaa nyt käyttää kun ne ovat edullisia. Mehevä kinkulla kääritty kana, raikas parsa ja makea maissipyree sidotaan yhteen balsamicosiirapilla. Helppoa, nopeaa ja herkullista.

Maissipyree 
2 salottisipulia hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
400 g pakastemaissia
2 dl vettä
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa, pippuria, voita, öljyä
  • kuullota sipulit kattilassa pehmeäksi voin ja öljyn seoksessa
  • lisää kattilaan pakastemaissi ja ja jatka kuullottamista pari minuuttia
  • lisää kattilaan vesi ja valkoviinietikka ja anna maissiseoksen porista kannen alla noin 10 minuuttia
  • aja sauvasekoittimella tasaiseksi pyreeksi ja mausta suolalla ja pippurilla

Balsamicosiirappi
2 dl balsamiviinietikka
1 rkl muscovadosokeria
  • laita ainekset kattilaan ja keitä kasaan, kunnes jäljellä on noin puolet ja koostumus alkaa olla siirappimainen. jäähtyessään siirappi paksunee

Kanat ja parsat
kanan rintafileitä
ilmakuivattua kinkkua
parsaa
suolaa, pippuria, sitruunan mehua
  • mausta kanan rintafileet suolalla ja pippurilla ja kääri ilmakuivattuun kinkkuun
  • paista kuumalla pannulla rintafileisiin kunnon väri molemmille puolille ja kypsennä loppuun uunissa 150 asteessa, kunnes sisälämpötila on 70 astetta
  • lisää parsat pannulle, jossa paistoit kanat ja ota niihin väri
  • lisää pannulle vettä sen verran, että parsat peittyvät noin puoleen väliin ja anna parsojen kypsyä välillä käännellen kiehuvassa vedessä
  • mausta parsat lopuksi suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla

Raikkaan hedelmäinen ja täyteläinen olut on sopivaa seuraa tälle ruoalle. Saimaan Juomatehtaan Marsalkka Luomuvehnä (http://www.saimaanjuomatehdas.fi/product/luomuvehna-46/) on todella maukas suodattamaton vehnäolut, josta löytyy sopivassa suhteessa hedelmäistä raikkautta, banaanisuutta ja hiivaista happamuutta. Loistava kesäolut nautiskeluun ja ruoan seuraksi.



-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti