sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Punajuuri-sinihomejuustosalaatti


Punajuuri ja sinihomejuusto ovat klassinen yhdistelmä, josta syntyy nopeasti maukas salaatti.

Punajuuri-sinihomejuustosalaatti
punajuurta kypsennettynä
sinihomejuustoa
lehtikaalia
päärynää
saksanpähkinöitä
vinaigrettea (1 osa punaviinietikkaa, 3 osaa öljyä, loraus hunajaa, suolaa, pippuria)
  • harjaa punajuuret hyvin ja laita ne kiehuvaan veteen kypsymään noin 20-30 minuutiksi (1 tl suolaa yhteen litraan vettä)
  • anna punajuurten jäähtyä hieman ja kuori ja paloittele ne veitsellä
  • irroita lehtikaalin lehdet ruodosta ja huuhtele ne hyvin
  • paloittele päärynä, sinihomejuusto ja saksanpähkinät
  • tee vinaigrette vispaamalla punaviinietikan sekaan öljy ja hunaja ja mausta suolalla ja pippurilla
  • kokoa annos

Salaatissa on makeita, suolaisia ja rasvaisia komponentteja, joten oluelta vaaditaan sekä makeaa maltaisuutta, että ryhdikästä humalointia. Alkon jouluolutvalikoimasta löytyvä Stallhagenin Brewdolf the Reinbeer (http://www.alko.fi/tuotteet/736004/) on varsin passeli olut tähän tarkoitukseen. Karamellimaltaisuus toimii hyvin punajuuren ja saksanpähkinän kanssa. Humalointi on aavistuksen pihkainen ja havuisen greippinen, mikä leikkaa hyvin sinihomejuuston rasvaisuutta ja suolaisuutta. Hyvin tasapainoinen olut, joka toimii mielestäni parhaiten ruoan kanssa.


-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti