torstai 10. joulukuuta 2015

Katkarapu-kookospasta


Aasialaisen keittiön perus raaka-aineet eli inkivääri, chili, lime, kookos, kalakastike ja korianteri yhdistyvät sulavasti tässä katkarapu-kookospastassa. Mukavan mausteinen pasta talvi-iltaa lämmittämään.

Katkarapu-kookospasta (4 annosta)
300 g pastaa
1 punasipuli hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna 
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 cm pala inkivääriä raastettuna
2 limen mehu
250 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
125 g cashewpähkinöitä
2,5 dl kookoskermaa
1 rkl kalakastiketta
300 g katkarapuja
1 ruukku korianteria hienonnettuna
  • laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta ohjeen mukaan ja tee samalla kastike
  • laita pannulle punasipuli ja chili kuullottumaan pariksi minuutiksi
  • lisää inkivääri ja valkosipuli ja jatka kuullottamista pari minuuttia
  • lisää pannulle limen mehu, kirsikkatomaatit ja cashewpähkinät ja jatka kuullottamista pari minuuttia
  • lisää kookoskerma ja kalakastike ja kiehauta kastike
  • anna kastikkeen keittyä kasaan pari minuuttia
  • ota pannu pois liedeltä ja lisää joukkoon katkaravut ja korianteri ja anna katkarapujen lämmetä pari minuuttia
  • sekoita kastike pastan kanssa kattilassa sekaisin

Pastan seuraksi kannattaa ottaa jokin aromaattinen ja ryhdikkäästi humaloitu olut kuten vaikkapa Stadin Panimon American Session Ipa (https://untappd.com/b/stadin-panimo-stadin-american-session-ipa/1272433). Mukavan aromaattinen, raikas ja melko tuhdisti humaloitu olut, joka pärjää tämän ruoan seurassa ihan kohtalaisesti. Maitokauppaolueksi runko jää hieman ohueksi, mutta muuten varsin hyvä ipa.


-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti